61. Kapta, fa

Címkék: gazdaság

2011.11.25. 09:43

 

- Jó napot!
- Üdvözlöm! Miben segíthetek?
- Tegnap itt vettem ezt a cipőt...
- Gratulálok hozzá uram! Igazán becsülendő, hogy ezekben a ínséges időkben is kitart a minőség, a mestermunka mellett, és ezzel is támogatja a magyar munkahelyek megtartását és hozzájárul a GDP növekedéshez. Igazán szimpatikus!
- Leesett a talpa!
- Hogyan, kérem?
- Úgy, hogy felvettem, sétáltam benne kétszáz métert, és egyszer csak fázott a talpam.
- Öhhhm. Különös. Pedig mestermunka. Minőség. Látja itt ezt a dupla varrást? Meg ezt a sordíszt?
- Igen, de a talpa...
- Nézze, amióta másfél éve a csőd közelében átvettem ezt a boltot, azóta rengeteget fejlődött. Tudta, hogy 15%-kal hosszabb cipőfűzőt teszünk bele, mint az elődünk a nyolc éve alatt bármikor?
- Szép, de...
- Na meg, hogy titánötvözet varrótűt használunk, az elődünk sima acéltűjével szemben?
- Nem tudtam. De ennek itt leesett a talpa.
- Nézze, az elődöm súlyos örökséget hagyott ránk. Át kellett vezetékezni az üzlethelyiség elektromos hálózatát, mert alumínium dróttal készült. Le kellett cserélni a bejárati ajtót, mert üveg volt benne. Át kellett festeni az egész boltot narancssárgára, mert nem tetszett a színe. Csoda, hogy nem maradt mindenre keret, így a régi maradék ragasztóval tudok dolgozni, meg a törött nyelű kalapáccsal?
- Leesett a talpa.
- Mondom, az elődöm tehet róla. Mi hatalmas sikereket...
- Visszakaphatnám az árát?
- Óóóóó, hát erről fúj a szél! Ki akarja vinni a tőkét a kiskereskedelmi rendszerből! A magyar kisipar ellen spekulál? Szégyellje magát! Milyen idegenszívű hazaáruló maga!
- Levált a talpa!
- Levált a talpa, levált a talpa! És? Szép felsőrész, szép talp. Visszaragasztom!
- Én inkább szeretném a vételárat.
- Spekuláns! Mennyit keresne a halálomon? Melyik multi bérence? Nézzük csak mi van most a lábán... Áááá, Nike ugye, hát igen! Támogassa csak a távol-keleti gyermekrabszolgaságot!
- Nos, ennek még helyén a talpa, ami nem hátrány így ősz végén, ugye.
- Szándékosan spekulál ellenünk! Az a cikket is maga írta a Kurírban, mi!
- Milyen cikket?
- Ami azt hazudja a városnak, hogy bóvli vagyunk. Mit ért egy firkász a cipőkhöz? Tud róla, hogy mekkora sikereket értünk el? Hosszabb cipőfűző, titánuim tű!
- Nos akkor a vételárat, ha lenne szíves.
- Egy nagy túrót! Pereljen be! A bíróság elszöszöl rajta három évet, addigra meg már majd másvalaki viszi a boltot, úgyhogy le5zarom! Viszlát!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr503410270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.11.27. 06:22:52

Ismét zseniálisat alkottál, gratula.
süti beállítások módosítása