96. Begyűrűzve

Címkék: választás árfolyam válság

2012.05.24. 09:40

 

Miután elfogadta a parlament a választási eljárásra vonatkozó új törvényt, komolyabb esés jelentkezett a magyar tőzsdén. A görög példa lehetősége miatti pánik kiváltó oka, hogy előfordulhat, hogy többet az életben nem lesz kormányzóképes párt Magyarországon. A választójogot ugyanis egy előzetes regisztrációhoz kötötték, de a "legkevesebb három hónappal a választás napja előtt" részt egyelőre ismeretlen személy által benyújtott módosítóval "három évvel a választás napja előtt"-re cserélték. Mivel ezzel 2014-ben csak az szavazhatna, aki már tavaly regisztrált, és Marty McFly nem rendelkezik magyar állampolgársággal, így vélelmezhető, hogy nem lesz érvényes a következő választás, legalább egy év telik majd el kormány nélkül. A KIM rövidesen megkezdi a felkészülést erre az időszakra, már el is küldték a futárt a videotékába a Mad Max összes részét felkutatni.
 
 
A BUX index a hírre zuhanni kezdett, szakértők szerint rövidesen áttöri nulla pontos támaszt is, ami azt fogja jelenteni, hogy például az OTP részvények elszállításáért a bank fog fizetni. Ekkor a MOL közel 25%-os tulajdonosaként a magyar államot is az a veszély fenyegeti, hogy a következő osztalék negatívba fordulása okán be kell fizessen a cég kasszájába. A kieső bevételt az NGM új adók bevezetésével kompenzálná. Ahhoz, hogy találjanak egy még megadóztatható tevékenységet vagy állapotot az országban, bérelnek egy szuperszámítógépet a Közgéptől mintegy 85-192 milliárd forintért.
 
 
Külföldi szakértők szerint a pesszimista forgatókönyvek esetén Magyarország kénytelen lesz elhagyni a forintzónát. Ekkor az IMF-hez kellene fordulnunk, hogy a Görögországban bevonni tervezett Euro érméket 2-3 évig kölcsönbe megkapjuk átmeneti használatra, amíg kialakul, hogy a Pengőt vagy a Koronát vezetjük be, vagy hagyjuk a francba az egészet, mint a Malév esetében. Mivel az IMF ragaszkodni fog törvényi garanciákhoz, hogy a jegybank elnök nevét hivatalos levelezésben ne lehessen dőlt betűtípussal leírni, ezért valószínű, hogy erre a kölcsönre inkább nem tartunk igényt. Matolcsy György miniszter már konzultált a nagymamájával, majd annak minden ötletét elvetve arra jutott, hogy a forint elhagyása esetén a közalkalmazottak bérét úgy fizetik ki, hogy azok jogosultak lesznek minden hónap harmadikán a régi nettójuknak megfelelő, a nevükre kiállított sárga csekket összetépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr314543194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása