Na most már végképp

Címkék: összefogás

2013.09.26. 09:20

Kijött az adat, teljes a boldogság, az elégedettség és a "Naugye!" hangulat Demokratikus Koalíció háza táján. A fórumok kommentjeit, sőt Gyurcsány facebook bejegyzését olvasva úgy tűnik, hogy már varrják a zászlóra a következő képet:

 imageCA8DR8LM.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nem tűnik fel nekik, hogy ez az a kép, amit teljesen kizárja azt, hogy Gyurcsány felkerüljön a szándékai szerint létrejövő MSZP-vel közös lista második (vagy akárhányadik) helyére.

Mesterházy, a baloldal győzelme esetén legvalószínűbb miniszterelnök számára a három Freddy Krüger értékű rémálmaiban jön elő az, hogy 96 képviselője van, és még 6-7 a DK-nak, de meg kéne szavazni a költségvetést, miközben Gyurcsány egy 80 oldalas jegyzetet lobogtatva belekezd a "Nekem az jutott még eszembe..." kezdetű mondatnak. Ha még végig kell gondolja, hogy tényleg akarja-e ezt, akkor most kapott egy új ellenérvet.

A mérés azt hozta, hogy a baloldalon Gyurcsány elutasítottsága csekély. (Nahát, ki gondolta volna!) De a választást nem csak az dönti el, hogy a balosok a DK-t, az MSZP-t, vagy egy közös listát ikszelnek-e. Komolyabb kérdés az, hogy a Csalódott Fideszes elmegy-e szavazni (nyilván a Fideszre), vagy otthon marad. Bár Orbánnak nem lesz célja feltüzelni az országot tavasszal, hogy 60+ legyen a részvétel, mert minél kevesebb bizonytalan mozdul meg, neki annál jobb. De az sem lesz cél, hogy a hívek átmenjenek haggyanakengem-békében mentalitásba. Annyi autó meg nincs a Lungo Dromnak, hogy mindenkit taxizzanak. Tehát kell egy szép gondolat, amitől tudnak repülni, mint Pán Péter. Mi legyen az?

A reálbérek? A benzinár? A közbiztonság? A gazdaság? Zugló, Szombathely?

Dehogy. Nem az a mondat kell a jobboldalon, hogy "Menj el szavazni, mert...", hanem az, hogy "Menj el ,különben...". Kérdem én, működik ez a mondat, ha Mesterházyra végződik? Leveri a jobbos ingerküszöböt? Nem. Na de Fletó! Jöhet a rigmus, hogy Vizitdíj-tandíj, Vizitdíj-tandíj, Vizitdíj-tandíj, nemfogfájni!

Apró bökkenő, ha Gyurcsány nincs befutó helyen, legfeljebb egy 1-2%-os pártban (most épp 3-4%-os). De mit lehet kihozni abból, ha az MSZP lista 2. embere, és a Medián szerint a baloldalon imádják? Jöhet a Csodafegyver: 2004. Kedves, nemannyira elégedett Fidesz szavazó, ha a bal oldal nyer, akkor a miniszterelnöke egy középszerű szónok közgazdász lesz, akinek a párton belüli támogatottsága megkérdőjelezhető. Gyurcsány nyilván sportminiszter lesz. Ismerőőőőőőős? Hallod már távolról közeledni a paták kopogását, kedves választópolgárom? Na, skera az urnához, ízibe!

Hülyeség ez az elmélet? Nyilván, de aki kajálja azt is, hogy Magyarország jobban teljesít, az  szerszámot eldobva rohan megakadályozni ezt az Apokalipszist.

Sima mozgósítás. Nem kell hozzá ötvenszer fordulni. Szerintem ezt az MSZP is levezette. Szóval tisztelt DK-sok osszátok meg minél többet a Mediánt, ha biztosan nem akartok közös listát.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr465534294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2013.09.29. 04:28:30

Úgy tűnik, hogy a DK tájékán a kérdéses táblát nem igen tudják értelmezni.

Az ugyanis szerintem elég egyértelműen mutatja, hogy az ellenzéki pártok biztos választó szavazóik hozzávetőlegesen negyedét kockáztatják akkor, ha Ferenc államférfi pártját bevonják a buliba, a pártot nem választók esetében pedig a választók majdnem fele elérhetetlenné válna. Itt jön a kérdés, hogy megéri-e ezt kockáztatni egy 1-2%-nyi szavazatért, amit a DK tudna hozni.
süti beállítások módosítása