69. Égés

Címkék: jobbik demonstráció

2012.01.15. 22:07


Szösszenet egy fel nem vonásban. A szereplők azok, akikre a Kedves Olvasó gondol.

(Első) - Tisztelt párttársak, köszönöm, hogy eljöttetek! Egyetlen dolgot kellene megbeszéljünk. Mint bizonyára magatok is olvastátok az örömteli hírt, a kormánypárt népszerűsége folyamatosan csökken, és az ellenzéki erők közül csak mi vagyunk képesek érdemben megszólítani választókat.
(Második) - Hurrá!
(Harmadik) - Úgy van!
(Első) - A különböző cégek ezt-azt mérnek, de amiben bizakodunk, hogy a tendenciák alapján a szocik rövidesen csak kullognak utánunk.
(Második) - Ó igen, valakik már azt mérték, hogy jók vagyunk. Bár próbálják ezek az idegenszívű multik átverni a magyar embert, mert előbb azt mondják, hogy 22%-ra biztosan pártválasztók vagyunk, egy mondattal később meg már ködösítenek, hogy 12%-ra teljes a népességünk. Vagy ilyesmi. Szóval legyetek résen, ezek átvernek!
(Első) - Nos igen. De akárhogy is állunk, mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanám, hogy rövidesen 43%-ra ugrunk fel.
(Harmadik) - Hát... az igen tuti lenne.
(Második) - Frankón... 10 millióból hány embert jelent a 43% ?
(Negyedik) - Legalább kétmilliót. Hol a számológépem? Na asszongya, egy, nulla, nulla, nulla ... ő hány nulla a tízmillió?
(Első) - Hét.
(Negyedik) - De tud valaki, csak így vágja... ! Szóval tízmillió, 43 százalék, egyenlő, négyszázharminc... szart! Négy egész három millió!
(Második) - Na az nem semmi. A Fidesz két egész héttel kapott kétharmadot! Akkor nekünk, számold már ki!
(Negyedik) - Bő három harmadunk lesz!
(Harmadik) - Mégis, hogyan lesz 43%-unk?
(Első) - Kilépünk az EU-ból.
(Harmadik) - Ehhez nem kellene előbb nekünk kormányoznunk?
(Első) - Hé, nem azt mondtam, hogy ki akarunk lépni, hanem, hogy ez az új üzenet: ki az EU-ból! Egy decemberi felmérés szerint az ország 43%-a csalódott az Unióban. Ha azt kommunikáljuk, hogy kilépünk, akkor ezek ránk szavaznak!
(Második) - Ravasz!
(Negyedik) - De mi van, ha ezt más párt is elkezdi hangoztatni? Akkor ezek a választók megoszlanak. Márpedig feszt lopják az ötleteinket: három csapás, külföldi szavazatok, államcsőd.
(Első) - Nyugi. Ki van fundálva. A Fidesz nem jöhet ezzel, hogy ha kormányra kerül, kilép, mert hát ott van vazze, lépjen, ha mer! Szocik nem játszanak, mert ugye világ proletárjai egyesüljetek, ezek bárkihez csatlakoznak, aki el tudja énekelni az internacionálét, még Polinéziához is. Az Lmp? Ha valaki előáll azzal, hogy az ég kék, ketten akkor is visszaadják a parlamenti mandátumukat, hogy ez az irány nem jó.
(Második) - Szóval csak mi mondhatjuk. Ez tetszik. De. Hogy tudjuk ezt az üzenetet országosan áttolni a médián? Nem nagyon kedvelnek minket a kereskedelmiek.
(Harmadik) - Csodálod? Te magad mondtad, hogy takarodjanak vissza Luxemburgba!
(Első) - Uraim! Mindenre van megoldás. Egy olyan lépés, ami minden híradóba bejut, és egyértelmű képi üzenet.
(Harmadik) - Mi az?
(Első) - Zászlóégetés!
(Második) - Bazmeg, én eddig azt hittem értem, de most hogy kerül ide Izrael?
(Első) - Izrael? Mi van vele?
(Második) - Hát most beszéltél róla! Zászlóégetés, nem azt mondtad?
(Első) - Igen, de EU zászlót!
(Második) - EU-t? Az is ég?
(Negyedik) - Persze, épp rápöccintek egy csikket, aztán meglátod, már lángol is!
(Második) - Végül is ... jó, azon is vannak sárga csillagok.
(Harmadik) - Mibe kerül egy ilyen zászló?
(Negyedik) - Attól függ. Az Új Széchenyi Tervben, tudjátok, amikor a Géza három millát pályázott, hogy Braille írással lássa el a cégében az összes láncfűrészt, kellett vegyen EU zászlót is. Ötszázért adták volna, de ő fizetett ötezret, hogy tizenötről írjanak számlát. Szóval na, nem drága.
(Első) - A legszebb az egészben, hogy már van. Doktor Schmitt az újévi köszöntője előtt kiszórta az összeset, ami volt neki, mi meg kikukáztuk.
(Harmadik) - Már csak egy dolog. Ha kilépünk az Unióból, akkor az Európa Parlamenti kis zsíros pozícióinkat bebukjuk?
(Első) - Ugyan. Te abból indulsz ki, hogy kilépünk az Unióból. Nem figyeltél eléggé.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr143550159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása