6. Akció, Csoport!

Címkék: bér

2011.02.18. 14:15

 

- Harmadik Béralku Zászlóalj Ötödik Felderítő Szakasz, V'gyásssz!
- Jó reggelt!
- Erőt, Egyezséget!
- Pihenj! Uraim, a mai napon végre éles bevetésre indulunk. Most bizonyíthatják rátermettségüket, hogy érdemes volt önöket erre a speciális feladatra kiképezni az elmúlt hónapban. Remélem ez a szakasz élen jár majd a felderítésben, és egyetlen munkáltató sem titkolhatja el a bértárgyalás ajánlásának elárulását.
 Mai első helyszínünk a borítékban talált GPS koordináták szerinti pozíció, a Kovács és fia Meggymagozó Bt. telephelye. Az álcázás érdekében 3 kilométerrel északra szállunk le, és menetet hajtunk végre. Az objektum közelében leshelyről vizuális-, audió- és elektronikus felderítést végzünk. Pszichológus és túsztárgyaló specialistánk kellő fedezet mellett közvélemény-kutatónak álcázva kontaktust létesít a közelben fellelhető civil lakossággal. Az adatok gyűjtése és összesítése a belső wifi hálózaton történik, a kiértékelés az akciót követően a központi laborban. Az adatgyűjtés célja megállapítani, hogy a társaság az alkalmazottainak megadja-e az OÉT 4-6 százalékos béremelési javaslatát. Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy a tevékenység megállapítása esetén sem avatkozunk be, azt a Második Csapásmérő Szakasz feladata elvégezni. Fegyverhasználat kizárólag támadás vagy leleplezési kísérlet elhárítására engedélyezett. Lelepleződés esetén találkozó a pirossal jelzett koordinátákon. Kérdés van? Tessék!
- Százados úr, az előzetes adatok szerint a célterületen dolgozó személyek havi béremelési szükséglete összesen 121.000 forint, ami nem éri el a helikopterünk üzemanyag költségét.
- Mi a kérdés, tizedes?
- Semmi csak jeleztem...
- Ne jelezzen, maga nem kresztábla! Tíz perc múlva felszállás, oszolj!
 
(...)
 
- Őrnagy úr, jelentem az akció sikeres volt, a célterület részletes felderítését elvégeztük. Az adatok még futnak a NASA-tól bérelt szuperszámítógépen,de elöljáróban elmondhatom, hogy biztosnak látszik a kötelességszegés megvalósulása.
 Igénybe vettük a 150/1000-es teleobjektívet giroszkópos stabilizálóval, készítettünk pár műholdas 60 megapixel felbontású infravörös képet, rácsatlakoztunk az objektum internetkapcsolatára és lementettük a teljes 240 gigabájtos háttértárat. Ezen kívül a képen látható, ahogy Szűcs tizedes álcaruhában bejutott a területre és lemásolta a bérszalagokat.
- Helyes álca, tizedes, nem is tudtam, hogy zöld otthonkák is vannak raktáron.
- Nem-nem, őrnagy úr! Az a bajszos az ott Teca néni, a tulajdonos. Én a sárga kendőben vagyok, a puli mögött.
- Veszteségek?
- Takács közlegény a helikopterről leugorva a pocsolyába ejtette a laptopját, így nem használhattuk a KTV-t.
- Kábeltévét?
- Nem a kubatov.exe file-t. Ezen kívül a helikopter éjjellátóját letépte egy ruhaszárító kötél, ezért vonattal jöttünk haza, számlát kértünk. Szűcs tizedes pedig véletlenül összetört egy hamutartót, amit ki kellett fizetnie, de erről számlát nem kérhetett.
- Miért?
- Véleményünk szerint gyanút keltett volna a vevőként a Felderítést beíratni.
- Rendben. Mit tudtunk meg?
- Az alkalmazottaknak a bruttó bére változatlan, ami nettó 300 forint csökkenést okozott az új SZJA törvény alapján.
- Azonnal hívom a tábornokot!!!
- Várjon őrnagy úr! A dolog ennél bonyolultabb. A dolgozók kaptak ajándékba fejenként 5 kiló vadhúst, egy üveg bort és egy doboz belga pralinét. Ezzel a juttatással megközelítőleg 4% nettó növekedést értek el.
- Pontos számot kérek! Megvan a 4%, vagy nincs?
- Nos nem egyszerű. A csoki az tényleg belga, a tulaj Anderlechtből hozta. 15 euró 95 cent volt. A forintra való átváltással jelen pillanatban nincs meg a 4%, de 274,3 forint feletti árfolyamon számolva rendben lenne.
- Tehát amíg ennél erősebb a forint, addig jogom van bevetni a csapásmérő szakaszt?
- Úgy tűnik igen, őrnagy úr. De igyekezni kell, mert tizenhat órakor Kósa sajtótájékoztatót tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr602670504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pretoryan 2011.03.01. 06:45:04

Vicces... de csak odáig amíg meg nem valósul! :-)) A próféta _NE_ beszéljen belőled!

grungez · http://maragyok.blogspot.com 2011.03.04. 11:32:31

jó, de kiegészítheted valami hasonlóval mint én :
Amikor a kaja-kommandó is megjelenik

maragyok.blog.hu/2011/02/18/extrasarc
----
Aztán jönnek a cigeretta kommandósok és még Chuck Norris és Rambo is megjelenhet egy szép hajnalon.. kop-kop..ki azz? Rambó, a kormány küldött , megnézzük mit írogatt a Blogjában..)
süti beállítások módosítása