30. Betüntetés

Címkék: demonstráció médiatörvény

2011.04.11. 10:40

 
A titkárnő érkezését hangos csörgés jelezte. Kezében a tálcán az ásványvíz a pohárral olyan táncot járt, amiből a független szemlélő azt a következtetést vonhatja le, hogy az azt tartó kezek tulajdonosa tisztában van azzal, hogy bármilyen napja is volt eddig, abban most erős romlást jósol magának.
- Jó reggelt, főnök!
- Jó reggelt, mizu? Szép a napunk?
- Öööö, ja. - Elkezdte lenni az asztalra a kéretlen hangszereket.
- Gizike, átnézte...
- Terike, ha nem lenne baj, főnök!
- ...ó, tényleg. Terike, átnézte az ellenzéki észrevételeket, kommentárokat, hőbörgéseket, ahogy kértem?
- Természetesen. Szelektáltam, bekarikáztam, és oda tettem a komolyabb kritikákat a fogas mellé a raklapra.
- Hú. Az mind? A múlt haviakat miért nem szórta ki?
- Kidobtam főnök.
- Ez mind friss? mikorra fogom én ezt elolvasni?
A titkárnő az órájára nézett.
- Este tíz óra huszonháromra, ha abban a tempóban olvas, mint én, uram.
- Majd sietek. Van más is, Giz...Rózsika?
- Terike. Van. Kérte az eheti jelentősebb ellenzéki rendezvények listáját.
- Vannak ilyenek?
- Igen főnök. Lesz pár khhmmtés.
- Micsoda?
- Tün izé, demonstrálós gyűlés.
- Ezen aggódik Rozika? Ja nem, Gizike. Bocsánat! Mit kell ezen parázni! Megoldjuk! Látta a híreket? Most is volt egy tüntetés, itt volt fél Európa szakszervezete. És mit mondtunk?
- Hogy a kormány is a megszorítások ellen küzd.
- És bingó! Máris mellettünk tüntettek, tehát az európai megszorítások ellen. Jesssz! Akármi lesz megoldjuk. A héten most ki jön?
- Mindenki más, uram.
- Marika, ne uramozzon, az a főnök az pont jó volt! Ki az a mindenki?
- Az az "egymillióan a sajtszabadságért" facebook-os közösség.
- Azok nem számítanak. A nevük sem igaz. Csak nyolcvannégyezren vannak. Kiadjuk a közleményt, hogy hazudnak, szóval ziher, hogy Tudjukki-hez van köze.
- Főnök!
- Igen?
- Akit Nem Nevezünk a Nevén, ő egy másik megmozdulást szervez. A Charta...
- Karta? Milyen katra? Ki akarta? Haha, ez jó, ebből írjunk valami megfelelő lekicsinylőt. Hogy ez eddig nem jutott eszembe... Az új osztályvezető urat meg hívjuk fel, tudja Jucika, a hírcsinálóknál, tudja azt a Kónbandita riportereseket.
- Tudom.
- Na ugye, hogy az megérne egy vurlitzer díjat. Szóljon nekik, hogy kell az a tutkó vágókép, amikor a három nyugdíjas áll a buszmegállóban, és az egyiknél MSZP-s zászló van. Na azt összepasszítjuk a szónokkal, és mehet a Híradóba. Végeztünk?
- Volna itt az LMP. A Vörösmarty téren tiltakoznak az új Alkotmány ellen.
- Rendezzünk gyorsan ott is egy szabadtéri képgalériát, aztán zárjuk le erre hivatkozva. Az LMP meg tüntessen a Rákosrendezőn!
- Nincs több képünk főnök, mind a Kossuth térre került.
- Mindig van képünk, ezt ne felejtse el Sárika! Nos, akkor szóljon a Fővárosnak, a hétvégére pakolják ki gyeptéglával a teret, és tegyék ki a "fűre lépni tilos" táblát. Ha a zöldek rámennek, az megy a Híradóba, hogy vandál egy banda voltak, és a nevük se igaz. Kik tüntetnek még?
- A rendőrök.
- Az sima. A főkapitány kimegy, bevezényeli a jobbraátot meg a futólépést, aztán aki ott marad, annak parancsmegtagadásért hadbíróság. Még valakik, Nórika?
- Orvosok.
- Ez ravasz. De szerintem ejtőernyőn bedobunk közéjük néhány tucat perforált vakbelest. Van pár selejtes ernyőnk is, szóval sanszos pár nyílttöréses is. Aztán mindenki orvosért fog kiabálni, azok meg nem érnek majd rá hőbörögni. A kamerák előtt megkapják azt az egy túlóradíjat, aztán viszonylátás. A tanárok nem tüntetnek?
- De igen.
- Remek. Felhozzuk buszokkal Devecserről az összes gyereket, akik elvegyülnek a tömegben "Magyarország megújul" lufikkal, és mindjárt állami rendezvénynek lesz eladható a szeánsz. Na, fogyjanak már el, ugye nincs több?
- Egyelőre ennyi főnök.
- Jól van Gizike, akkor feljegyzett mindent, ugye?
- Igen, főnök. De Terike vagyok.
- Á tényleg! Mi van Gizikével? Beteg?
- Két hete kirúgta, főnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr392816466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása