39. De minek Strauss, Kohn?

Címkék: bűnözés

2011.05.17. 15:40

 

Igazán felemelő érzés, hogy végre van egy jó hír ebben a nyomorult világban. Végre van egy politikus a sok tolvaj-pedofil-gyorshajtó politikus közül, aki végre úgy rendesen megbukott!
Háromszoros hurrá!
Kár, hogy francia a tag, mert mekkora fieszta lenne most kis országunkban, ha nálunk van egy zsidó, szocialista, milliárdos fazon, és róla derült volna ki, hogy megpróbálta megerőszakolni a szobalányt, meg bezárta a fürdőszobába, meg ilyenek, aztán elrohant, és a repülőről kellett lecibálni. A lelki szemeim előtt már kopog is a feje a lépcsőn, ahogy a CIA ügynökök húzzák lefelé az Air France gépről.
Most épp benne vagyunk a bizonyítási eljárásban, és nyilván lesz, ami lesz, a női nemnek nemet nem mondó barátunk nagy kakiban van, ami a karrierjét illeti. Ha volt még további ambíciója valami bársonyszerű ülőalkalmatosságra Párizsban, akkor az most buktás lett, hiszen a pártja rövidesen jelöltet választ, ami sanszos, hogy előbb történik, mint az ügy lezárása, így a kedves eftársai nyilván kipöckölik a pikszisből, mondván, hogy mekkora ciki lenne kiállítani valakit Nicolas ellen, aki ha nyer is, lehet, hogy 90 éves koráig ülni fog Harlemben.
Nos akkor írok valami újat is. Nem kötelező elhinni, de én dolgoztam szállodában, többek közt szobalány jelleggel is. Úgyhogy most rekonstruálom a történetet, ahogy szállodás múltammal elképzelem.
 
Kopkop. Semmi válasz. A szobalány (nem én, a valódi) még egyszer átfutja a listáját, nincs semmi különös feljegyezve ezzel a szobával kapcsolatban. Mindennyitó kártyakulcsával kinyitja a kívülről gombkilincset tartalmazó ajtót. A szálloda szervere kettő tized másodperc múlva rögzíti az ajtónyitás tényét. A szobalány fennhangon beköszön, mielőtt belépne. Ha netán van bent valaki, akkor megkérdezi, hogy alkalmas-e az időpont egy kis portörlésre, meg ilyesmi. Ha nincs válasz, bemegy, nyitva hagyott ajtóval.
Hopp. Micsoda? Nyitva hagyja az ajtót?
Igen. Ha egy lakott szobában az alkalmazott maga után becsukja az ajtót (ami a kinti kilincs hiányában bezárkózásnak minősül), még aznap kirúgják. Sőt, az ajtó csukódik rúgóval, ne maradjon véletlenül nyitva, ezért ki kell támasztani valami pöcökkel, vagy egy használt törölközővel.
A szobalány körülnéz, körbehallgat, hogy biztosan nincs-e nagyothalló T. vendég a mosdóban, mert ciki rányitni egy VIP-ra, amint épp a fenekét törli.
 
Ennek fényében különös, hogy az egyszer csak pucéran előkerülő vendéggel fut össze. De tegyük fel, hogy a vendég direkt várta meg, hogy bejöjjön, és a Nap irányából lecsapott az óvatlan hölgyre.
Álljunk meg egy pillanatra ennél a jelenetnél. Van egy pucér idősödő bankvezér, aki ráveti magát a mit sem sejtő alkalmazottra, miközben az ajtó a folyosó felé tárva-nyitva van. Mi lesz a következő? Egy ovis csoportot fog hajkurászni délben a Time Square-en? A segélykiáltásokat egy csomóan hallhatnák. Tényleg ennyire barom ez az ember?
Nézzük tovább az eseményeket:
Bezárja kívülről a fürdőbe. Aztán mégis mivel? Kívülről nem zárható. Celluksszal leragasztja? Ha a személyes szabadság korlátozása abban merül ki, hogy leteperi, akkor mit kell marhaságokat írni?
Tekerjük tovább. A szobalány elmenekül, enyhén tépett uniformisában végigrohan a szállodán. Hová megy? Keres egy Security alkalmazottat. Bármelyik telefonon. Van minden szobában, és a raktárban is. Ő pedig körbe úerházza a kollégáit, hogy mi a szitu. Ha netán nem tudná, hirtelen kit is kell hívni, akkor nyom egy nullát, ami a világ minden rendes szállójában a recepciót tárcsázza. Akik már tudják a biztonságisok összes számát. Kettő perc, és a szállodában minden arra hivatott ember tudja, hogy a Kanos lesújtott.
Ez idő alatt az igazán tehetséges DSK ádámpucér állapotából utca-kompatibilis formára felöltözik, lesétál a recepcióra, rendezi a számlát (!), és beül egy taxiba. Egyetlen alkalmazott sem tesz fel neki kellemetlen kérdést. A szálloda kedves szervere kötelességtudóan rögzíti a számlaadás pillanatát.
 
Nos. Tisztelettel kérném, hogy a két időpontot nézze már össze valaki. Szobalány belép a szobába a kulcsával, és a kanos barátunk fizet a recepciónál. Ha ez a sorrend, kb 8-10 perc különbséggel, akkor az életszerűség utolsó csírája még nem távozott a történetből.
 
Ilyen egyszerű.

Már csak azt nem értem, hogy sikeres menekülése után miért hívta fel a szállodát, hogy épp a reptéren tartózkodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr542911273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libero 2011.05.18. 12:22:46

Hajrá, konteósok!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.05.19. 14:10:14

Ez azért van, mert a magyar sajtó nem ír meg minden apró részletet. Például azt, hogy az ott maradt mobiltelefonja után érdeklődött a pasas, de nem ez a fontos.
Azt mondja a sértett, fogalma sem volt róla, ki lakott a szobában.
Ezzel szemben kolléganője emlékszik rá, hogy a VIP érkezése előtt külön kiokosítást (briefing) tartottak a személyzet részére, és a személyzeti öltözőben a biztonsg kedvéért kitették DFK fotóját…
Igaz, hogy a sértett csak 3-4 elemit végzett, de a képet azért csak látta…
Konteósoknak: az özvegyasszony (mert az, 32 éves + 15 éves lánya van) könnyen megzsarolható. Mint özvegy ugye odahaza a kutya se veszi el (mohamedán ország), és a nagy nehezen megszerzett jó kis munkahelyét könnyen elveszítheti - mivel csakk munkaengedélye van, államolgársága nincsen… Hogy miért lakik olyan lakásban, amit kifejezetten csak AIDS-esknek ad ki az egészségügyi hivatal, az is jó kérdés - bár lehet, hogy ennek a hiperaktív bátyuskához van köze…
Az USA hasonló pereinek 90%-a "peren kívüli egyezséggel" végződik. amiből a sértett akár jól meg is élhet Guineában - de az ügyvédje tutira jól jár :-)
süti beállítások módosítása