64. A Csőd őr

Címkék: válság államadósság

2012.01.05. 16:36

 

Egy rövid rejtvényt osztanék meg a Tisztelt Olvasóval: melyik ellenzéki csoportosulás részéről hangzottak el tegnap a következő gondolatok a forint gyengülésével kapcsolatban.?
 
"Magyarország öles léptekkel halad az államcsőd felé, (...) ennek a kormány hiteltelen és rossz gazdaságpolitikája az oka. (...)
Súlyos szakmai tévedés, hogy a befektetők kedvezően értékelnék azt, ha az ország pénzügyi védelmére szolgáló jegybanki tartalékot államadósság-csökkentésére fordítanák. (...)
Hiteles gazdaságpolitikára van szükség, amely hosszú távon fenntartható pályára állítja Magyarországot."
 
Igen. Ezeket akármelyik mondhatta volna. Totális a konszenzus az összes fideszentúli, a politikába orrát ütő emberhalmaz esetében, hogy jajj-jajj, blabla, szóval a fentiek. Persze, ha kellően Sherlocknak éreznénk magunkat, nekiállhatnánk kizárni egyes cégeket. Akiktől nem elsősorban a jegybank függetlenségét, no meg a befektetők törékeny lelkivilágát féltő frázisok égtek a hallójáratainkba. Szóval nyomozásunk eredményeként a villát a Jobbik hagyná el először.
 
Pedig.
 
Ezen gondolatokat Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője bízta ránk, vélhetően csak mellbedobással előzve meg a mikrofonállványnál bármely ellenzéki honatyát. Valóban a jegybank és az ország fizetőképessége miatt remeg a tekintet a jobbszélen?
Hol lehetne ennek utánanézni? Van a Jobbiknak programja? Csak neki van - cseng a fülembe 2010. tavasza. Nézzük meg! A jobbik pont hu oldalon a programok menüpontjánál GPS nélkül is hamar megtalálni a két éve változatlan agymenést, amely némi előszó után cirka 80 oldalon át mantrázza az elmúlt 20 év és a szebb jövő ellentétpárját. Az országot kivéreztették, több raklap színaranyat fizetünk csak kamatként, ezért, idézem:" tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és visszafizetés feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy részének leírását is"
 
Gyk. A "leírás" itt nem azt jelenti, hogy belevéssük a fatáblába rugósbicskával a rovásírás ABC "huszonezermilliárd" karakterét, hanem azt, hogy a tartozás egy részét vízszintes, középmagas vonalkával kihúzzuk, miszerint eb ura fakó, ezt mi nem fizetjük vissza!
 
Tartozunk és nem fizetünk. Röviden: Csőd. Tehát Volner képviselő úr aggódik, hogy a Fidesz csődbe viszi Magyarországot, pedig ez a Jobbik programjának a része. No igaz, Trianon nap, három csapás, határon túli szavazatok, alig maradt a Jobbiknak valami a zászlóján, ami ne lenne már narancssárga pipával ellátva.
 
Nem maradt más, csak a tartozás vissza nem fizetése.
 
Ui: A Jobbik program tartalmaz egy ilyen elemet is, hogy "A banki alapkamat csökkentésével, valamint a profitszerzésen kívül a nemzeti érdekeket is szolgáló magyar bankhálózat kiépítésével biztosítjuk a magyar kkv-k fejlesztési forráshoz juttatását"
 
Kormányprogram: jegybanki alapkamat csökkentés. Ezt nevezem jegybanki függetlenségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr213522272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása