81. Barókrácia

Címkék: széll úszt

2012.02.26. 10:43

Ugye emlékszünk?
Közel egy éve került sorra a hadüzenetek osztásában a bürokrácia.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/21/burokracia/

Hosszas tanakodás után - fanfárok, dobpergés - megszületett az Egyszerű Állam Program, mely nem kispályázik: 114 intézkedés fogalmaz meg, hogy miként lehet annyira okosan csinálni a papírmunkákat, hogy ezzel aztán lekörözzük még a kínai gazdaságot is (naná, nekünk összesen 44 betü az ABC-nk, nekik meg többezer).

http://egyszeruallam.kormany.hu/a-114-intezkedes

Az EU-s pályázatokról (ÚSZT = Új Széchenyi Terv) a 30-40. pontok szólnak, lássuk ebből a 31. pontot:

"Projekt monitoring, elszámolás, lezárás egyszerűsítése (ÚSZT):
a) Szükséges dokumentáció ésszerűsítése és csökkentése."

Nos, mindez, miről és miért pont most jutott eszembe? Az alábbi kép forrása (a nevét kéri titokban tartani, két és félmillió okból kifolyólag) a minap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (minden EU-s pályázatok csúcsintézményében) járt.  Ott lőtte a mosdóban, a kézmosó mellett a következő fotót:

Képzeljük el, ha egy sima kézmosás egy ekkora eljárásrend mentén valósítandó meg, akkor mi lehet, ha a forrásom pályázatában véletlenül két hónapot csúszik az eszközbeszerzés a tervezett ütemezéshez képest!
Hatásspektrum, gondoltuk volna, hogy egy szappannak az is van? Főleg, hogy az fungicid?
Már látom az ismerősömet, amint megvalósítási tanulmányra kell kiírjon egy közbeszerzést, hogy fúrófejet cserélhessen az új esztergepadon...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr414208247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Járások: legalább az államigazgatásban nagyhatalom leszünk 2012.03.05. 09:49:33

A Fidesz 2007-es Erős Magyarország című programjának egyik fontos eleme az olcsóbb és takarékos állam megteremtése. Amennyiben a közigazgatási szintekkel kapcsolatos kormányzati intézkedésekre tekintünk, akkor ez a szándék nem tűnik olyan egyértelműnek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása