Törölni!

Címkék: schmitt

2012.04.03. 11:18

 

Találtam egy ritka cikket a fideszponthu oldalon. (2010. június 28.)
Ez a különös cikk most több okból aktuálissá vált, és leginkább azért, hogy sürgősen áthelyeződjön a lomtárba.
 
1. Első ok a címe. Az idő csöppet meghaladta. Láttuk. A nemzet (kis betűvel) egysége érdekében lemondott, gondolom, így a legalkalmasabb voltával már önmaga is vitába száll. Persze azt is mondhatjuk, hogy a legalkalmasabb pont azért volt a posztra, mert az első jobboldali kritikáktól számítva 3 munkanapon belül belátta, hogy jobb neki exelnökként. Erre lehet, hogy tényleg kevesen mutattak volna kvalitást. Nyilván az utódja majd megtestesíti a nemzet (Nemzet?) egységét. És igen, nyilván ő is legalkalmasabb lesz Sólyomnál.
2. Második ok a gyors ctrl + a + delete kombináció mellett az, hogy a cikkben Orbán pozitívan nyilatkozik egy MSZP-sről. Ilyen szavak hangzanak el Balogh Andrásról (az MSZP köztársasági elnök-jelöltjéről), mint "tiszteletreméltó", "szimpatikus", "kiváló". Azóta Balogh szerepe kicsit hmmm. Hogyismondjam. Szóval ha nem is határolódott el tőle a saját pártja, de a szemöldökét összevonta Mesterházy. De még Gyurcsány is. Mert hogy túlságosan balra sodródott. Így vagy úgy, de azért Orbán helyében megfontolnám a jelzőimet (vagyis a cikk törlését), ha most ismét feldobják Balogh nevét Kövér megválasztása előtt.
3. Egyetlen szó. Egyetlen számnév, ami most az összeesküvés elméletek rajongóit, gyártóit vagy csak egyszerű olvasóit is elgondolkodtatja. (Abból meg csak a baj van.) Amikor kimondta, még elsiklottunk felette. Ez a szó az első mondatban a "néhány". Nem öt. Orbán tudhatta jól, hogy öt évre szól Schmitt mandátuma, mert 20 éve ez volt a gyakorlat. Mégsem azt mondta, hogy a következő öt évben.
Most a jelen eseménysor ismeretében kínos kérdések jönnek elő:
Eleve úgy választották Schmittet, hogy amikor kell, első telefonra besétál a parlamentbe, elzavarja a 200 újságírót, felmegy a pulpitusra, elküld mindenkit a retekbe, ellentmond három nappal korábbi önmagának, és lemond?
Ha esetleg mégse, akkor egy névtelen levél elmegy a sajtónak?
Netán ez meg is történt?
Akkor is lemond, ha nincs HVG, csak 2014. táján pocsék számok (Medián, Tárki), ezért kell egy friss ember a várható ballib kormány fölé úgy 2019-ig? (Bár a nemzet egységét megvalósítva, de meggyengült egészségére való tekintettel...)?

Orbánt arról ismerjük, hogy nagyon meg tudja fogalmazni azt, hogy mindenki érti, hogy A, miközben a szövegéből egyértelműen levezethető az, hogy B. De miért azt mondta, hogy "néhány"?
Csak ő tudja.


UI: A cikket tokkal-vonóval mentettem, tehát ha letörlik, nálam lehet jelentkezni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr954360837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása