115. Q.E.D

Címkék: kétharmad

2013.02.06. 14:19

Kedves Nézőink, Az Ingyentudás Egyeteme című műsorunkat látják.

Mai adásunk a méltán nagy figyelmet kapott kérdéssel foglalkozik, miszerint miként lehet egzakt módon belátni, hogy a Gyurcsány-Bajnai szövetség hatalomra jutása esetén csökkenti a minimálbért 32.000 forinttal.

Először is írjuk fel a tételt:
A Gyurcsány-Bajnai szövetség 32.000 forinttal csökkentené a minimálbért, ebbőlegyszerelégvolt!

Bizonyítás:
A közismert módon Bajnaihoz köthető Haza és Haladás Alapítvány által rendelt, a Budapest Intézet és a TÁRKI által készített tanulmány 9. táblázatának "célok és eszközök" oszlopában található a következő bejegyzés: „Minimálbér differenciált csökkentése az átlagbér 30%-ára”.

Ha Bajnai a minimálbért csökkenteni akarja, éééértem?, tehát Bajnai akarja csökkenteni a minimálbért, akkor egyrészt ebből egyszer elég volt, másrészt ki kell számolnunk, mennyi az átlagbér. A 2012-es átlagbér 213.000 forint, de ne felejtsük el, hogy a kormány 10%-kal csökkentette a rezsit, amelyből a gáz árra vonatkozó kedvezményt Gyurcsány nyilván eltörli, mert mindig ezt csinálta az elmúlt nyolc évben. Így az átlagbér 10%-kal többet ér a 4 fűtési hónapban most, mintha Gyurcsány lenne, éééértem?, ezért a 10% harmadát hozzáadjuk az átlagbérhez: 213000*(1+0,1/3) közelítőleg 220.000 Ft.

Ennek a 30 százalékára, azaz 66000 forintra akarja csökkenteni Bajnai a minimálbért, szóval nem alszik ott a hátsó sorban, hékás, amikor Bajnai monoton csökkenteni akar, hé!

Na! Ééééés mennyi most a minimálbér? 98.000 Ft. A kettő különbsége egy egyszerű kivonás alapművelettel 32.000 Ft.

Valójában a bruttó értékekkel számoltunk, hiszen az SZJA tartalmat csak egy év múlva lehetne visszaigényelni, addigra meg Polt Peti leporol valami Sukorósat, és úgysem ezek lesznek hatalmon, ezért a jelen kérdésben ez nem releváns.

Kérdés van-e?

Igen, szóvivő úr, nekem lenne, hogy mi a kapcsolat Gyurcsány és Bajnai közt? Erre nem tér ki a bizonyítás!

Nos, nem is kell, mert ez axióma! Nem látta azt a rakás plakátot a városban, hogy együtt tették tönkre, egyszerebbőlelégvolt? Mégvalaki kíván kekeckedni?

Nekem lenne egy észrevételem. Itt a tanulmány 2. mondata az, hogy „A tanulmány a BI és a TÁRKI véleményét tükrözi, a benne foglaltak nem feltétlenül esnek egybe az Alapítvány álláspontjával.” Eszerint a csökkentés nem is Bajnai szándéka, csak a Tárki úgy khrrrrrrrmmmm ughhhhhhh.

Köszönöm Őrmester úr! Hogy ne hagyjak kételyt senkiben, elmondom, hogy a váratlan rosszulléte miatt távozó úr észrevétele egyáltalán nem cáfolja a bizonyításunkat, ugyanis a „benne foglaltak nem feltétlenül esnek egybe” kifejezés arra utalna, hogy feltétlenül nem lenne azonosság, de fel van téve a honlapra az egész, ezért a „nem feltétlenül” rész nem teljesül. Éééértem? Vagyis Bajnai akarja csökkenteni 32.000 forinttal a minimálbért. Van még kérdés ... ? Jó. Akkor megköszönve a figyelmet búcsúzom, ne felejtsék, együttettéktönkre ésebbőlegyszerelégvolt, találkozunk egy hét múlva, amikor levezetjük, hogy miként lehetséges egy országos óriásplakát kampányt finanszírozni két aktivista fél napi munkája, 5 energiatakarékos izzó és két kiló brokkoli segítségével. Tartsanak velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr845065758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsak 2013.02.06. 19:14:20

"Ha Bajnai a minimálbért csökkenteni akarja, éééértem?"

Nem érted......
Nem Bajnai akarja csökkenteni a minimálbért, hanem a TÁRKI javasolja (az pedig valahl FIDESZ közeli cég, hiszen alapító tulajdonosa Kolosi Tamás 1998 és 2002 között Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója volt..)

Mert mit is ír a tanulmány?
"A tanulmányt a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. és a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Kft. készítette a Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítvány megrendelésére a 2011. júliusában kötött
megbízási szerződés alapján.
A tanulmány a BI és a TÁRKI véleményét tükrözi, a benne foglaltak nem feltétlenül esnek egybe
az Alapítvány álláspontjával."

Remélem érthető. A többi már csak szócséplés.

kifordított nagyanyó 2013.02.12. 20:53:42

Ez megint nagyon jó volt.XD
Kár hogy nem vagy index címlapon,mert ritkán jut eszembe hogy ide nézzek.:((

azapistagyerek (törölt) 2013.02.15. 13:37:04

Haha, megint jó lett!
Szinte mindig az :-)
süti beállítások módosítása