97. A Megosztó

Címkék: demonstráció

2012.05.25. 09:54

 

Magyarugar alsón tegnap ünnepélyes keretek közt felavatták a Vörössel Leöntött Ismeretlen Megosztó Személyiség szobrát. A rendezvényen a község polgármestere elmondta, hogy egy régi, széleskörű igény kielégítése történik meg a hiánypótló alkotás segítségével. Immáron nincs szükség garázda megoldásokra régebben, konkrét személyek számára felállított emlékművekkel szemben. A most felavatott mű eleve tartalmazza az atrocitás nyomait, az arctalan emberre bárki bármilyen kedvelt, vagy gyűlölt személy vonásait odaképzelve igénye szerint érezheti a bosszú, vagy a felháborodás megnyugtató gondolatát. A mű tartozéka egy láncon lógó palatábla, amire bárki rövid gyűlölködő üzenetet írhat, és elhelyezheti azt a szobor nyakában, (sőt, az EU-s finanszírozás miatt kötelezően figyelve a fogyatékkal élőkre) akár alacsonyan, a kezén is.
 
 
 
 
A művet készítő szobrász rövid elemzésében kitért arra, hogy igyekezett többértelműen fogalmazni, a Személyiség lehet akár a gumibottal tarkón lőtt mártír forradalmár, akár a paradicsommal véleményezett kormánypárti szónok is. Próbálta az arctalan test metakommunikációjába belesűríteni mind a gőgös lenéző, mind a megdöbbent értetlenkedő gesztusait. Reméli, hogy minden gyűlölködni vágyó magyar megtalálja benne azt a személyt, aki iránti ellenszenve eddig elfojtva gátolta önértékelését, így sokkal egészségesebb egóval térhet haza.
 
 
 
 
 
 
A megnyitó közben kisebb zavart okozott néhány kopasz, fekete egyenruhás résztvevő, akik durva kifejezésekkel adtak hangot azirányú nemtetszésünek, hogy a szobor nemhogy nem elég nagy, de semmilyen orral sem rendelkezik. Közben Dániel Péter közismert aktivista már jelezte facebook profilján, hogy semmilyen háborús bűnös szobra nem úszhatja meg büntetlenül, ezért ezt is le fogja önteni, hmmm..., izé, mondjuk zöld festékkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr564545165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása