22. Feri-tales

Címkék: közlekedés

2011.03.22. 14:33

 

- Gizike, akkor itt lenne a névsor, ezt a húsz embert rúgjuk ki mai nappal, indoklás nélkül. Ők mondjuk tudni fogják miért, de azért papírra mégse írjuk le, hogy ferimániások, rossz sajtója lenne. Asszongyák nem menne át a köztudatba az új név. Maga szerint, Gizike?
- Persze főnök.
- Micsoda marhaság ragaszkodni egy névhez, ami nem is igaz. Jellemző a Ferire, szerinte hegy. Aztán a leglaposabb hely a környéken. Naná, azért van ott reptér! Ugye Gizike?
- Igen, főnök.
- Már csak mentálisan is különbség. Mert megy a turista és istentelenül parázik a repüléstől, erre mit lát a bejáratnál? Hogy Ferihegy. Feriről a bukásra meg a zuhanásra asszociál, meg hát hogy letagadjuk, hogy hegy van ott! A hegyről meg az jut eszébe, hogy annak szoktak ütközni a ködben. Még ha köd nincs is, lehet, hogy csak letagadják, hogy van. Hát fel mer így szállni a hazánkfia arra a nyomorult Bőingre? Gizike, maga merne?
- Igen, főnök.
- Micsoda?
- Öööö, ja nem mernék, persze, főnök.
- Bezzeg, ha az van odaírva, hogy Liszt Ferenc Repülőtér. Mondjuk, ha engem kérdez a Miniszterelnök úr, én más zenészt kerestem volna, mondjuk aki nem Ferenc. Például ott van Bartók. Izé Béla, ugye?
- Az, főnök.
- Ugye, se Ferenc, se Péter, de még csak nem is Gordon. Szóval megy a turista, és látja, hogy ott a Zeneszerző. Mire asszociál? A zenére. A szárnyalásra A fennkölt muzsikára. Felfelé néz és költ. Fog parázni? Aligha. Gizike, maga felemelkedne?
- Fel, főnök.
- Aztán ha kerestünk utódokat a földrajzoló névbizottság, vagy mi a trágya hivatalba, akkor azok azonnal jöjjenek hozzám. Apropó, a Zoli unokaöccse most kerül bele, kell venni neki egy üveg jóféle bort a diplomaosztó ajándéknak. Másrészt lesz még pár intézkedés, némi átnevezések. Érdekli, mi lesz, Gizike?
- Természetesen, főnök.
- A lelkes turista elindul a belvárosból a reptérre, mivel indul? Metróval. A Ferenc körút állomáson át. Hát ennek vége, Gizike. Nem elég, hogy Feri, de még körút is. Visszatérés Ferihez! Hát még mit nem! Keresünk valami jobb nevet. Sőt itt van a Deák tér is! Metrócsomópont. Tudta Gizike, hogy Deák is Ferenc volt?
- Persze főnök.
- Át kell gondolni. Deák, de nem Ferenc... Mondjuk Deák Bill Gyula. Szintén zenész. Ugye Gizike?
- Igen, főnök.
- Meg itt ez a Ferenciek tere is. Nincs ehhez valami jobban passzoló név? Ami esetleg korábban már volt, ami valahogy felszabadító érzést kelt? Keressen majd rá Google-n, Gizike!
- Meglesz főnök.
- Végül itt volna egy vasút a reptérre. Van itt egy megálló, úgy Hívják, hogy Szemeretelep. Ez a Szemere Bertalan nem volt kommunista? Azt olvastam, hogy levelezett Marx-szal. Ezt is meg kell változtatni. Mit gondol Gizike?
- Azt, hogy ez marhaság! Szemere Bertalan a reformkor egyik reformere, a 48-as szabadságharc miniszterelnöke, a vereség után elmenekült az országból, mert halálos ítélet várta volna. Igen, levelezett Marx-szal, de Szemeretelep nem őróla, hanem Szemere Miklósról kapta a nevét, aki...
- Gizike, ki van rúgva! Küldje be Terikét!

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr182762124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaandor 2011.03.23. 10:15:59

Lehet, hogy lesz egy új kedvenc blogom... :-)

(Nem ez az első bejegyzés amit olvasok, csak visszatérőként már gondoltam megmlítem: Fasza!)

Marcellusca 2011.03.23. 13:44:58

Jaó ez a blog! :)))
Asszem berakom a Kedvencek közé. :)

"Deák, de nem Ferenc... Mondjuk Deák Bill Gyula. Szintén zenész." - Hát, itt már felvisítottam. :D

Kicsi Kacsa 2011.03.24. 13:31:30

Egy csomó kimaradt :))
Ferencváros, Puskás Ferenc Stadion, Szusza Ferenc Stadion,Kölcsey Ferenc Gimnázium, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház;
a gugli első pár találatát, ha nézem :))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.03.26. 17:27:13

"Meg itt ez a Ferenciek tere is. Nincs ehhez valami jobban passzoló név? Ami esetleg korábban már volt, ami valahogy felszabadító érzést kelt?"
:-DDDD

"de Szemeretelep nem őróla, hanem Szemere Miklósról kapta a nevét, aki..."
Köszönöm, isten vagy! ;-)

@Vaandor: Azt hiszem, lassan én is ide szokom ;-)
süti beállítások módosítása