106. Görögvíz

Címkék: gazdaság válság

2012.10.12. 11:31

Mi a teendő, ha úgy tűnik, hogy nem jutottál ötről a hatra, de szeretnéd elhitetni a Népeddel, hogy ügyes voltál?

Egyszerű, hazudd azt, hogy nem ötről, hanem úgy kb. 1,5-1,7-ről jutottál el a... na jó hatot ígértél, de háromig már sikerült! És ez még csak a ciklusod fele! Mehet a tapsgép!

De ha igazán nagy vezető akarsz lenni, akkor ezt úgy add be a Népnek, hogy az még csak hazugság se legyen! Lehet? Simán!

Kimondatott a következő: „szeretnék emlékeztetni mindenkit: 2010-ben, a kormányváltáskor az volt a téma, hogy pénzügyi szempontból nagyjából úgy állunk, mint a görögök, sőt, még egy kicsit rosszabbul.”

Zseniális, mert igaz. Tényleg az volt a téma. Kósa és Szijjártó tematizálták. Igaz, hogy a „szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét” mondattal 2010. június 3-án annyira meglepték a piacot, hogy az Euro 10-11 forintot drágult két nap alatt. Még a new yorki tőzsde is a szemöldökét ráncolta. A görög balhé közepén a „még egy EU tag van a bedőlés határán” gondolattól vezérelt mutatóujjak csépelték hisztérikusan a „sell” billentyűt.

A mondat azon része, hogy akkortájt rosszabb helyzetben voltunk, mint Görögország, persze nettó hazugság. De ezért nem lehet Orbánt okolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr614834547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása