5. Valódi bőr kormány

Címkék: lázár

2011.02.10. 16:40

 

- No, pattanj be Sanyikám jobbra, és kösd be magad! Magnót hoztál?
- Papírt ceruzát, az nem jó, képviselő úr?
- Hát te tudod, de szerintem kapaszkodni fogsz mindkét kézzel, de megpróbálhatjuk. Nos tehát itt ez a járgány. Szerintem semmi olyan nincs benne, ami miatt ennyire cseszegetnie kellene a sajtónak, de hát a firkászok ugye ebből élnek, egyelőre.
- Audi S8.
- Magyar gyártmány, magyar munkahely! Bezzeg a Feri némettel járt. Gondolom. Kitelik tőle. Ezt ne írd le, de én egy Bugattit akartam, de meggyőztek. Ha belegondolok, ezzel is spóroltam 20 millát az országnak. De mi nem gyártjuk. Megnéztem a térképen.
- Azért ez is drága lehetett...
- Nem, Sanyi, pont ezért vagy itt. Ez relatíve olcsó. Remek sajtóközleménnyel a kezedben fogsz innen kiszállni, ami bizonyítja majd, hogy a 30 millió minden fillérje szükséges és ésszerű volt. Mehetünk?
- Igen.
- Ezt figyeld, itt beütök egy pin kódot, és beindul...apukám reszelgetheted a tolvajkulcsot napestig, ha a jelszó nincs meg, akkor itt maradsz. "Biztonság", írd fel! Mi aztán küzdünk a tolvajok ellen, és nem kollaborálunk sem aktívan sem passzívan...valahogy fűzd bele az első bekezdésbe az "elmúlt nyócév" frázis, stb. na...egy, kettő, három, négy, enter és börrr...ah, ezt hallgasd! 10 henger!
- Tíz? Ez komoly?
- Persze. Készülünk a válság visszatérésére is, mert mi mindenre gondolunk, járjon a ceruzád, ba5zod! Ez az autó akkor sem áll meg, ha pár henger becsődölne...tudod, mi egy romhalmazt örököltünk, sajnos. Nyócév, ide is, szaporán!
- Írom. Lehetne az is, hogy munkahely teremtés, ne csak nyolc dolgozzon, hanem ha lehet, akár tíz is?
- Nem tudom... A henger nem fizet adót és nem szavaz. Azért az ötletet még átgondoljuk.
- Húúú...jajj, mi ez a hang, valami nyikorgott, meg füstölünk...
- A kerék Sanyikám. Ez így indul. Mi rögtön megindulunk, úgy, ahogy még előttünk senki. Nincs lacafaca, cselekvés van! Miért nem írod?
- Elgurult a ceruzám. Itt lesz valahol az ajtóban a mélynyomó rácsán eshetett be.
- Na, akkor ezt itt, na most bekapcs, hangrögzítő, és kétezer-tizenegy február mittomén, fél egy, Sándorral a kommunikációtól tesztautózunk, és sajtóközleményt gyártunk. Köszönj Sanya!
- Ő kinek? Ez egy diktafon? Hol a mikrofon?
- Mindenhol. Azt is felveszi, amit a szembejövők beszélnek. Ez itt kihangosítja a Mesterházy beszélgetéseit is. Van hozzá Excel konverter. Kubatov szoftver. Ingyen extra, egy fillérjébe nem került az adófizetőknek. Nekünk fontos más véleménye, hogy tudjuk mi az.
- A Mesterházyt majd kihúzzuk gondolom.
- Ki, a bokájánál fogva...Ötletelj nyugodtan fennhangon, ez 60 évnyi anyagot tárol alapból. Hosszútávban gondolkodunk, felelősen a jövőért, nem úgy mint az előző nyócév, egyéb blablák. Többet is tudnánk, de akkor le kell törölni a Metallica összest, vagy Beethoven tíz szimfóniáját.
- Kilenc. Kilencet ismerünk.
- Te lehet, Sanyikám, de ez egy S8-as! 84 Gigabájt internál memori! A gyári honlapról letölthetném a teljes GPS térképet a Plútóig bezárólag. Kizárt, hogy mi eltévedünk! Mi terv szerint haladunk, és oda fogunk érni.
- A Plútóra, frakcióvezető úr?
- Képletesen szólva. Neked a ceruzádban volt az agyad?
- Nem, dehogy, értem. Itt most lement az ablak. Ez normális?
- Igen. Az övbe épített szenzor azt mérte, hogy kezdesz rosszul lenni. Egészség. Életmód. Figyelünk mindenkire. Beavatkozunk ha baj van.
- Azért nyílt ki az ablak, hogy egy ki friss levegőtől jobban legyek?
- Részben. Inkább, hogy ne a kárpitra dobd a rókát! Hú nézd, ott egy Porsche! Megelőzöm! Nesze neked német ipar, hehe, ennyit tudtok! Ki a jobb? MAGYAROK!
- Most meg ez a sivítás, ez mi?
- Elfelejtettem felváltani hármasba. 120-nál már lehetett volna. De mi a maximumra törekszünk, nyomatékkal.
- Itt 50-es tábla van nem?
- Itt meg egy zöld LED van, ugye! Jelzi, hogy nem lézereznek a rendőrök a kerületben. Ha ez a sárga ég, akkor igen, de a kis spéci kütyü azt jelzi vissza nekik, hogy " csak 50-nel megyünk, menjetek, igyatok egy kávét!" Imádják. A piros akkor világít, ha érzékeli, hogy a fakabátok ököllel ütik a műszerüket.
- Ezt hogyan kommunikáljuk? Nem túl etikus!
- Te ebben a kocsiban ilyeneket ne mondjál! Nem kommunikáljuk. Ha híre megy, akkor irigyelni fognak, hogy én bezzeg kitolok ezekkel a rohadékokkal, akik minden autós vérét szívják! Robin Hood is egy hős volt, nem? Különben is ez a kütyü saját pénzből volt. Négyszázba fájt, de a fedélzeti kompjúter szerint 3 milliót spórolt nekem. Spórolás, remek hívószó!
- Ez ilyeneket is kiszámol?
- Ilyeneket? Ha tudnád, most is fut rajta egy program, holnap ilyenkorra kidobja, hogy Matolcsy hogyan talál még 250 milliárd tartalékot a hatályos büdzsében, úgy hogy 3500 főnél több kormánytisztviselőt ne kelljen kirúgni. 4000-rel már van egy megoldása, de nem akarjuk 500 saját szavazónkat is elzavarni. Ez egy ilyen autó. Abban az egy órában amíg a Kossuth térről leérek Vásárhelyre, megír három előterjesztést, egy Alkotmánymódosítást, meg egy Schmitt beszédet. Mi egész nap dolgozunk! Mert a munka visz előre!
- Meg a tíz henger.
- Ja.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr452651948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csezmiczei Vitéz János 2011.03.03. 01:47:21

Ez nagyon jó, grat:-)). Ne hagyd abba, téma sajnos lesz még...

Ui.: Állíts be "Tetszik" gombot, hogy tudjunk lájkolni meg a megosztást. (Adminfelületen, "Megjelenítés" fülön belül a "Megosztások" fül és csak pipálni kell).
süti beállítások módosítása