10. A Kérdés a válaszra

Címkék: alkotmány

2011.03.02. 14:50

 

- Üdvözlök mindenkit, gondolom tudjátok, miért hívtam össze ezt a rendkívüli ülést. Az Alkotmányozás folyamatát legitimáló 12 kérdést tartalmazó közvélemény-kutatásunk teljes sikert aratott és özönlenek vissza a válaszok. Szerénytelenül állíthatom, hogy zseniális ötlet volt a részemről, hogy a végleges Alkotmányba kerülő válaszok mindegyikét eltaláló választópolgárok közt sorsoljuk ki Lázár Audiját, még akkor is, ha a jövő héten nekem kell bejelentenem, hogy ehelyett egy másik, szintén felbecsülhetetlen értékű tárgy kerül a győzteshez.
- Mi lesz végül?
- Egy a teljes Kormány által dedikált Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat. Visszatérve a feladatunkhoz, még két napig várjuk a beérkező postát, aztán további két napunk lesz, hogy összeszámoljuk a 12 kérdésre külön-külön a válaszokat. Folyik az Alkotmányozás gőzerővel, ez van.
- Azért ez húzósan hangzik, hogy így négyen vagyunk rá. Hány válaszboríték jött eddig?
- Azt a nagy sárga targoncát ott a raklappal nem számítva egymillió-háromszáztizenhétezer. Ebben a tempóban kb. kétmillió fecnink lesz.
- Tehát fejenként félmilla, naponta százhuszonötezer, óránként asszongya ... ötezer kettőszáz. Percenként kb. nyolcvanhét. Ha nem alszunk egy percet sem. Nem tudom, nem kellene kérni még pár embert?
- Kértem, de nem könnyű, minden írástudó aktivistát ráállítottunk a közösségi fórumokra, hogy éltessék a Széll programot. Nem lankadhatunk, mert a ráérő, újabban munkanélküli ellenzéki aktivisták offenzívába mentek át, és Orbán-csomag gúnynéven akarják a reformokat a köztudatba átvinni.
- Kapunk azért valakit?
- Állítólag két ember lesz, egyikük már látott Excel-t nyomtatva, a másik meg profi bádogos.
- A targoncás kölköt kérdeztük már, hogy ráér-e?
- Igen, de azt mondta, hogy távollátó, és nincs itt a szemüvege.
- Akkor próbáljunk meg kitalálni valami módszert, ami automatizálja a folyamatot. Mondjuk úgy, hogy én csak az első kérdést nézem, ha A a válasz, akkor balra teszem, ha B, középre, ha C, jobbra. Te folytatod ezekkel, és csak második kérdéseket nézel, és tovább osztod a 3 keletkezett kupacomat. És így tovább. A végén lesz jó sok kupacunk, egyenként teljesen egyforma papírokkal. Azokat megszámoljuk.
- Hú, azért ez, nos, három, négy, itt is négy, ... az szorozva négy és három. Összesen 2.985.984 darab kupac lesz a végén. Ez akár jó hír is lehetne, mert így a többsége elég lapos lenne. Csak nem nagyon férünk el itt, mert négyzetméterenként 5 kupaccal számolna, nos ööö kb száz darab füves focipályára van szükségünk. Lehetőleg szélcsendben. Más ötlet?
- A pártirodánkban van egy batár nagy nyomtató. Úgy szkennel, mint egy géppuska. Simán megoldaná az elektronikus állapotot, úgy nem is tudom, de rövid idő alatt.
- Oké, digitalizáltuk, de kell egy szoftver, amelyik értékeli, felismeri a rubrikákat, meg hogy melyik van ikszelve, melyik nincs. Nem beszélve arról, hogy előbb fel kell ismerje, melyik a teteje, melyik az alja.
- Ott van Szili aláírása, az az alja.
- Ha ez bekerül egy Excelbe, akkor készen is vagyunk. Van ilyen szoftverünk?
- Nincs. De beszerzem, két-három nap alatt sima ügy.
- Remek, tehát fogjuk a papírt, hol is van egy, adjatok egyet, onnan a halomból, akármelyiket. Szóval, fogjuk, és ... ez mi?
- Boríték. Benne van a lap.
- Ööööökhhm. Mind a kétmillió borítékban van? Mi a szaré' van borítékban? Ki fogja ezt mind kiszedni? Mi a francér' tették bele?
- Mi küldtük ki a válaszborítékot! Mit gondoltál, ha nem küldünk, akkor majd kétmillió választó fog bélyeget venni a passziónk kedvéért?
- De basszus, ez egy hét, mire kihámozzuk ezt a tonna papírt ebből a tonna borítékból!
- Szerintem kettő, de ez nem változtat az ügyön.
- Nyugalom. Van-e olyan módszer, amivel a négyrét hajtott papírt borítékba rejtve is le tudjuk olvasni? Elektronmikroszkóp, Röntgen, fotoelektron-sokszorozó?
- Lázár Audija, abban van ilyen!
- Sajna buktuk, már visszaadta!
- Basszus, ennek is a ballib média az oka!
- Akkor most mi legyen?
- Mintavételes reprezentáció? Legyen mondjuk minden ezer lakos után egy boríték, tehát keresünk kb. 1700 budapesti feladót, Debrecenből 205 válaszadó, Baktalórántháza 3 és fél boríték. Na jó, legyen 4. Stb. Ööö, ugye a posta feladó helye szerint zsákolta az anyagot? Ugye? UGYE?
- Időrendben, feladás napja szerint. Egy hét lesz, mire találsz 3 Bakta Lórántot.
- Basszus, ez nem igaz! Elég volt! Felgyújtom ezt az egész szeméthegyet! Lángoljon!
- Nem lehet. Az egyik szállítmány megázott. Kb. egy hét, mire megszárad.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr62704219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vukkarak 2011.03.02. 17:53:37

Ezen annyira szétrohogtem magam, hogy majdnem leestem a székről! Gratula!!!!

tavirdasz 2011.03.03. 16:30:26

nagyon jo irás!!! szuper!!!

a-kis-herceg 2011.03.03. 19:39:01

:)

az a vicc hogy kb nem is vicc

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.08. 13:37:28

Fikció.
Ezek itt gondolkodtak.
Azok ott nem csinálnak ilyeneket (nem is hallottak róla).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.10. 12:58:55

"Nem beszélve arról, hogy előbb fel kell ismerje, melyik a teteje, melyik az alja.
- Ott van Szili aláírása, az az alja."

én itt besza-behu :))))

Reset Elek 2011.03.10. 15:06:40

"egy másik, szintén felbecsülhetetlen értékű tárgy" <---> vágyakozva sóhajt

Reset Elek 2011.03.10. 15:08:56

@Seduxen: az má' télleg a legalja :)

tojjadnekii 2011.03.10. 17:12:35

Hát ez fantasztikus!!!!!
:-DDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása