16. A Nép Szava

Címkék: alkotmány

2011.03.10. 15:19

 

- Nos uraim, képviselőtársak, itt lenne ez a néhány levél, amelyet kaptunk a választópolgároktól, hogy miként gondolkoznak az Alkotmányba rögzítendő kérdésekről. A mi feladatunk az előzetes szűrésen kiválasztott levelekben a szöveges megjegyzések értékelése, és ezekből módosító indítványok megszerkesztése.
- Tulajdonképp nem értem. Az új Alaptörvény kész van. Mit olvasgatunk amatőröket itt a drága időnkben?
- Nem egészen. A felénk megfogalmazott félhivatalos elvárás szerint legalább egy beérkező ötletet be kell emeljünk, hogy tarthassunk egy sajtótájékoztatót párhuzamosan a Török Zsolttal, melyben elmondjuk, hogy széles népi véleményeztetéssel dolgoztunk, mindenkit meghallgattunk, és az építő javaslatokat felhasználtuk, köszönjük Magyarország polgárainak a nemzeti együttműködést, mellyel lehetővé vált az önrendelkezés, meg ilyenek. Majd a Szíjjártó előadja pontosan, neki álmában is megy.
- Török Zsolttal mi van?
- Tartani fog egy sajtótájékoztatót, ha elolvasta Rogán módosítóit (1).
- Milyen módosítói vannak?
- Honnan tudnám. A végszavazás előtti kávészünetben terjeszti be, ha minden jól megy, a szocik úgyis kivonulnak, vissza sem jönnek a dohányzóból. Mire elolvassák a véglegeset, addigra Schmitt aláírja, kb. négyszer.
- Értem. Szíjjártó belefűzi, hogy Török jobban tenné, ha bejárna a munkahelyére, ha már fizetést itt kap?
- Jóhogy. Ilyen magas labdát nem hagy ki.
- Hacsak nem remeg a szemöldöke a "fizetés" szó gondolatára. Kapott szegény rendesen mostanában, hogy a kétmilla feletti összbére nem volt igazán etikus.
- Á, az őt sosem érdekelte.
- Na, uraim, munkára! Tényleg nem sok ez az anyag, talán 80-90 darab került kiválasztásra.
- Hogyhogy ilyen kevés?
- Bejött egy komplett raktárnyi kérdőív, de hatalmas munkával többszöri előértékelésen esett át az anyag.
- Hmmm. Némelyiknek kicsit kormos a széle.(2)
- Tehát. Itt van ez. Azt írja a 13. pontban, olvasom: "Ez az alkotmány legyen má eléggé fontos, hogy elsőnek hívjuk. Az a sztalinista csökevény uccse érdemli meg. Legyen ez az Első Alkotmány!" Vélemények?
- Hát ez elég marhaságnak hangzik. 20 évig Alkotmánynak hívunk valamit, tapsikolunk, amikor az Alkotmánybíróság elkapja Bajnai tökét az ingatlanadóval meg a nyugdíjpénztárral. Hülyeség lenne most meg azt mondani, hogy eddig nem is...
- Khhhhmm!
-... mi van?
- Itt olvasd, 2. oldal közepe...
- "Mi,. A 2010.április 25-én megválasztott bla, Isten és blabla, Magyarország első, egységes Alaptörvényét". Öööö. Jó. Talán keressünk másik levelet. Ezt nem tudjuk bemódosítani, ha már most is bent van.
- Itt ez, azt javasolja, hogy minden olyan nyelv legyen hivatalos, amilyen elismert kissebségeink vannak. Aszongya ebben is utolérnénk az Uniót, ahol ez mindenki megelegedésére ésatöbbi.
- Nem mondom, közelebb kerülnénk az egymillió új munkahelyhez, ha minden Kormányhivatal felvenné a szükséges tolmácsokat és szakfordítókat. Érdekes lenne, mire egy halasztási kérelem beásból eljutna sanghajiba. Nem, belegondoltam, keressünk valami egyszerűbbet.
- Ez itt azt írja:"Kér tisztelet, megörökít hivatal szunnita vallás, mint erő" Ez nem tudom mit akar, de szerintem a gúgli fordította. Írjuk bele a szunnita vallást is a keresztény mellé?
- Nem lehet. Benne van a vallásszabadság, szóval a szunniták is örülhetnek. Egyáltalán kik azok? Nem valami robbangatós nép? Ha meg minden ilyet külön megemlítünk, akkor egyik fele követelni fogja, hogy a másik felét vegyük ki. Már most is a fél ország ordibál, hogy a kereszténységet is. Következőt!
- Ez mit ír? Valami rovásírás?
- Szerintem ez valami tiltakozásféle, és áthúzta az egészet, csak így sikerült neki.
- Hmmm... na mindegy, sose derül ki, mit is akart. (3)
- Ez azt mondja: "Tisztelt értékelő! Zihertuti, hogy ezt soha senki nem fogja elolvasni, mert nem lehet egymillió levelet kiértékelni két nap alatt. Ha mégis ezt olvassa, meghívom egy sörre. Jelentkezzen a nagggyondemagog @ gmail.com címen."
- Mit gépelsz? Te most írsz neki?
- Nyavaját. Csak felvittem a komcsiját a listára.
- Figyu, elég. Ezek mind ökrök. Van itt egy üres lap, írjunk rá valami jól hangzó dumát, úgyse számít ki írta. Különben is, én is választópolgár vagyok, kaptam levelet. Miért pont az én ötletem ne kerülhetne be?
- Konkrétan van valamid?
- Tudom én? ... Hmmm ... Mondjuk beleírhatnánk, hogy ezután is mindig így tartunk népszavazást. 8 millió boríték kiküldve, pár visszajön, lemérjük kilóra, és megállapítjuk, hogy nincs meg az érvényességi határ, aztán kihirdetjük, hogy úgy lesz, ahogy.
- Ez jó, de én úgy tudom, hogy Rogán Tóni pakkjában ez is benne van.
- Hú! A Török Zsolt ordítozni fog!
- Ugye?!
 
 
 
(1) lásd: 4. Kotmány
 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr842728066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 19:53:22

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása