4. Kotmány

Címkék: alkotmány

2010.12.03. 14:34

- Uraim, akkor elkezdenénk. Köszöntöm a jelenlevő képviselő-társaimat az új Alkotmány előkészítő bizottságának előterjesztési tervének javaslatát vázoló helyettes munkacsoport alakuló ülésén.
- Ööö, bocsánat ez itt az alkotmányos munkacsoport? Én a kórház finanszírozós csoportba jelentkeztem.
- Igen, doktor úr, de az betelt, így önt ide irányították. Biztos vagyok, hogy itt is segítségünkre lesz, úgyis bele akarjuk fogalmazni az élet védelmét, abban meg ön a profi.
- Akkor kérhetnék egy hatályos szöveget? Megvallom, nem vagyok naprakész...

- Mi sem, elvégre hetente módosítjuk. De az ötlet jó, töltsük le gyorsan, Józsi látom te laptoppal jöttél, rákeresnél a neten?
- Rögtön, kis türelmet kérek, most épp bubi drillem van a flop-ból.
- Nos akkor addig ismertetném az irányelveket. A cél, hogy mondhassuk, hogy létrehoztuk a nemzeti egység új Alkotmányát, tele nemzeti ügyekkel, és magasztos hivatkozásokkal, de ne tűnjön úgy, hogy alapjaiban felforgattuk a berendezkedést, meg hogy korlátoztuk a demokráciát. Kell néhány égbekiáltó baromság is bele, amin az ellenzék csámcsog egy kicsit, aztán beégnek, amikor kiderül, hogy azokat már két napja kihúztuk.
- BASZKI! NEM HISZEM EL!
- Mi a baj?
- Hát nem most van flösse a rohadéknak? Bocsi. Szóval egy alkotmány rendel. Már itt is van. Alkotmány utca, minisztérium, Alkotmány utca, izé hivatal. Hmmm. Egy pillanat, ez a gúgli kicsit nem érti mit akarok.
- Nos jó, akkor addig folytatom. Hol tartottam?
- Az égbekiáltó baromságoknál.
- Tényleg, köszönöm. Elhangzott korábban az igény a Parlament átalakítására kétkamarássá, mert valami rejtélyes okból kialakult az a hit a népben, hogy az jobb. Valójában a helyzet az, hogy valaki észrevette, hogy a karzaton is vannak székek, és oda néha beül kibicelni néhány ökör. Nem tudom mi a jó ebben nekik, de minket frusztrál. Szóval oda javasolhatnánk ültetni pár okostojást, egyetemek, akadémiák, civilek. Aztán majd kihúzzuk, hogy mégsem kell a még több képviselő, éljen a kisebb parlament. Vélemények?
- Vegyük be az egyházakat is, hadd örüljenek a kereszténypárti a csuhások.
- Hohó, személyeskedünk?
- Mi van Józsi, mit aggódsz értük?
- Én is a keresztény frakcióban ülök, te csökkent értelmű!
- Mióta, hisz nem együtt lettünk ifjú demokraták?
- De, de 2006-ban én húztam a rövid gyufát, amikor kellett még egy ember, hogy kilegyen csuhás frakció. Elnézést, folytassuk.
- Én az javaslom, hogy ezt a kétkamarásdit csak egy B variánsként emeljük be, úgy tisztára a konstruktivitást és a társadalmi vita lehetőségét sugallnánk. Az A terv lehetne a mostani rendszer.
- Ez jó. Ne legyen egy C terv arra, hogy háromkamarás legyen a parlament? Ilyen aztán a világon sehol sincs, ebben is forradalmiak lennénk.
- Nem jó, a balos humorzsákok jönnének egy törvényjavaslattal, hogy legyen 200 kamara, mindenkinek sajátja. Rajtunk röhögne a média. Maradjunk a kettőnél.
- Csendben szólok, hogy ezt a 200 fős marhaságot ne emlegessük, mert azt ki akarjuk felejteni. Jó volt, szép volt, októberben imádtak minket miatta, de nehogymá' vissza kelljen mennünk autófényezőnek, mert én eddig csak fekete Audit láttam közelről. Most is eleve vagyunk 263-ak kormánypártiak, te talán akarod 62 társaddal közölni, hogy nincs rá szükség legközelebb, he?
- 63-at akartál mondani, nem?
- Nem. Úgy gondoltam, hogy rajtad kívül még 62 fő.
- Hol tart a keresés, megvan már hatályos szöveg?
- Nincs, doktor úr, de az Alkotás Galéria honlapja már megvan.
- Jól tudom, hogy a Szent Koronát be akarjuk venni a pere..., praem..., az elejébe?
- Igen, alap, hogy az jelképezi az ezeréves alkotmányos folytonosságot, meg minden.
- Ez oké, de az alkotmánytörténet az Aranybullával szokta ezt kezdeni, ez most hogyan legyen?
- Mi? Ez jó...ha én is szólhatok, Pali bácsi úgyis hiányolta az utalást a sportra, szóval kiegészítenénk Ezüst- és Bronzbullával is, aztán így megúsznánk a húsvéti ajándékát.
- Elég ebből, nem bohóckodunk, a nép úgyse tudja mi az, elég lesz a korona, az akadémikusok meg kevesen vannak.
- Esetleg ha a magasztosabb hatás kedvéért előléptetnénk az Alaptörvényt? Nem Alkotmánynak neveznénk, hanem mindjárt Kotmánynak? Mi van, most mér néztek így?
- Ezt húzzuk ki a jegyzőkönyvből. Én kérek elnézést. Megvan már az a nyüves negyvenkilencedik évi huszas?
- Ööö, nem tudom ez valami hö. Kidobott egy találatot, az Indexen, hogy ez lesz az új Alkotmány. Munkaanyag. Baszki... aszongya Szent Korona. Kétkamarás B terv.
- Mutasd azt a monitort! Micsoda? ... Nahát! Államfő ... feloszlathatja ... súlyos bizalomvesztés okából előállott alkotmányossági-politikai válság. Ez mit jelenthet?
- Szerintem azt, hogy ha Fletó kinyitja a száját, akkor Palibácsi szétzavar minket, és új választás van.
- Na egész jó. Netán 2014 koratavaszán lemondatjuk, és még öt évre beültetünk egy még puhább töklámpást...
- Nem hinném, hogy azt lehet -
...aki még az azt követő parlamentet is raportírozhatja. Szenzációs! Mi van még? Tekerd lejjebb!
- "Az Alkotmány akkor módosítható, ha a javaslatról két egymást követő Országgyűlés
változatlan formában, mindkét szavazásnál külön-külön az országgyűlési képviselők
kétharmadának szavazatával dönt."
- Apám ezek zsenik! Hogy nem jutott ez az eszünkbe? Ezen aztán höröghet kedvére az ellenzék, mi az együttműködés jegyében kivesszük, a sajtó két napig harsogja, hogy de jó fejek vagyunk, aztán a szavazás napján a Tóni meg újra benyújtja módosítónak. Figyu, szépen kopizd ki ezt nekünk innét a pic5ába, beadjuk ezt tervezetnek, aztán mehetünk biliárdozni.
- Srácok, azért ez így de jure aggályos kicsit, nem?
- Micsoda? Magyarul beszéljél nekünk!
- Mit nem értesz? Hogy mit jelent az, hogy de jure?
- Nem, nem. A másikat!
- Hogy aggályos?
- Azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr32490629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása