74. Béke!

Címkék: demonstráció

2012.01.22. 21:21

 

Egymillió. Mindenki tapsol, amikor belemondják a mikrofonba, hogy itt vagyunk, úgy egymillióan. Ja, ja rohadt sokan vagyunk, látom. Tele volt velünk az utca rendesen, legalább, mint az Opera előtti banzájon az ötezer tüntetővel. Ha azt mondták volna be, hogy tízezren vagyunk, akkor is ugyanúgy tapsolnánk. Siker. Elegen, ez a lényeg. Ahhoz képest, hogy most nehéz, hogy hideg van, meg az ingyen ebéd kicsit hamar kihűlt. Sokan. Én eközben elsősorban arra koncentrálok, hogy jó magasra emeljem a „Piripócs” táblámat, nehogy hétfőn ne tudjam magamat megmutatni egy képen sem, hogy „nézze polgármester úr, ott voltam. Ugye jó munkaerő vagyok!” Tudnád, vazze, hogy nem is rád szavaztam, se a fideszre, de ezt csak halkan gondolnám, mert hát 52 évesen senki más nem adna már munkát, 35 év irattározási gyakorlattal. Addig jó, amíg egy narancssárga cella vagyok a kubatov.xls 156 391. sorában. Igen, ha bátor lennék, szólnék még azért is, hogy az önkormányzat kisbuszában nem működik a fűtés, szóval majd megfagytunk, de hát vagy karbantartás, vagy gázolaj, tudom. Csóróság van. Mindegy, legközelebb már valaki más fagy darabosra, szóval le5zarom.
Hohó, itt fotózzatok, Piripócs tábla, tessék! Bazz, nem jó, ez a HVG fotósa volt. Ha a hvg.hu-n mutatom meg a képet a polgármesternek, máris rendszerellenség leszek. Mit olvasgatok ilyen sajtót, hee?  Azok csesztetik Schmittet is! Inkább keressünk egy HírTV-t, azok mindenhol ott vannak. Na jó, tulajdonképp bárki jó lesz az ATV és a HVG kivételével.
Én beértem a falu névtáblájával, Marika néni, az új személyzetisünk persze továbbment, ő a két saját kis tündéri kacsójával gányolt egy egyedi transzparenst: „USA:236 éves. Magyarország: 1116”. Elképzelem, ahogy USA meghajol a kulturális különbségünk nyomasztó mérete előtt, és készít egy hasonló táblát, rajta, hogy egyik ország hány atomtudóst üldözött a másikba. Persze kész mázli, hogy Los Alamosba zavartuk őket, különben egy nagy halom kráter lenne Közép-Európa Magyarországon kívüli része.
Egymillió, vagy tízezer. A Marika néniknek totál mindegy. A normatívánk Gyurcsány alatt 180 millióval csökkent, idén csak félmilliárddal. Na az ilyeneknek mondj bármilyen számot, örül, és boldogan skandálja, hogy amcsik haza! Ja igen, de azért a pénzüket ne vigyék sehová!
Négyszázezren. Ez a hivatalos minisztériumi szám. Belügy, különös, azt hittem Matolcsi nem ott van. Négyszázezren. Amikor átsétáltunk a Hősök teréről, elöl vittek kb. húszan egy molinót, hogy nem leszünk harmat, vagy mi. Balról, jobbról még úgy tíz-tíz sorstársam, szóval kb. negyven, vállvetve. Sétáltunk, egy méterre egymás mögött. Így is kétszer letaposták a cipőmet. Haladunk egy hosszú-hosszú kígyóban, minden méterén negyven ember. Kilométerenként az negyvenezer. Ha négyszázezren vagyunk, akkor csak tíz kilométer, ha millióan, akkor ööö, valahol Gödöllőn kell legyen a sor vége. Nem tudom, hogy ki volt az az ökör, aki a hősök teréről Gödöllőn keresztül vonult a Parlamenthez, de az megérdemli a Viktort, az ziher.
Ba5zki, remélem Európa nem lát minket. Ennyi képet a vezérről egy békemenet, talán ha Phenjanban hurcol. Beszámolnak majd odaát a négyszázezer felvonulóról, amitől Orbán elhiszi, hogy ez tárgyalási pozíció az IMF-fel szemben, és lehet megint tenkeskapitányázni, aztán úgy megmódosítja a jegybanktörvényt, hogy az IMF elkezdi ácsolni a katapultokat.
Ba5zki, akárhogy, hétfő reggel eladom a részvényeket, és Eurót veszek.
Hohó, magyar TV ide fotózzatok! Ti pont jók lesztek, egyszer végre megnézem a híradótokat, ha már úgyis benne leszek! Na ez megvan, pipa. Le is kellene koccolnom, vár a sógor Angyalföldön, sör-bor, szállás. Holnap megyünk klubrádióért tüntetni, ha már felhoztak a fővárosba. Majd ragasztok egy bajuszt magamnak, nehogy a TV-ben felismerhető legyek. Bár nem, nem is kell. Azt a TV-t, amelyik ott majd a tömeget fotózza, azt a polgármesterem úgysem nézi, csak azt, amelyik az üres mellékutcát mutatja majd.
Tényleg nem kell félni a diktatúrától. Béke van. Na, menet...

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr103721807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piacbarát 2012.01.22. 22:31:59

uh...nincs itt senki..akkor csak csendbe...jóóóó :D tisztelet

NYJetsTD 2012.01.23. 11:07:41

Jó volt nagyon, grat.
Lassanként a közszolgálati híradások a hetvenes éveknél is morbidabb módon állítják be az eseményeket.
Azért kíváncsi vagyok, milyen lesz március 15. Ha akkor sem tud előállni semmivel ez a végletekig megosztott ellenzék, tényleg megérdemeljük a sorsunkat.
Szerencsétlen gyerekeink, a jövő történelem könyveiből mit tanulhatnak majd?

Attilajukkaja 2012.01.23. 15:21:45

Indulatos, de jo iras.
"Egymillió, vagy tízezer. A Marika néniknek totál mindegy."
Nekem is. A lenyeg, hogy tiz ember is sok.

"kész mázli, hogy Los Alamosba zavartuk őket, különben egy nagy halom kráter lenne Közép-Európa Magyarországon kívüli része"
Ezen egy kicsit bepissentettem a rohogestol, dehat az europai inkontinencia hataran mozgok. Oreg vagyok mar: tobb, mint ezer eves. Ezt meg beszamitjak nekem. Ala'mpelenkaznak az apolok, barhogy is rugkapalok. Pedig latvanyosan rugkapalok! Ezt mindenki lathassa. Ha nem akarja, akkor is az orra ala dorgolom. Sajnos, a kovetkezo apolo mar nem biztos, hogy szo nelkul pucolja alolam ki a szart! De en neki is megmondom a tutit. Nehogy mar ne en legyek a kiraly! (Azert a popsifertotlenito kegyelenul csip! Es egyre jobban.)
Mellesleg a szagom tenyleg baromi kellemetlen. En is erzem sutyiban, dehat ok szivjak! A latogatoim ebbol semmit nem erzekelnek: befogtuk a pofajukat, a fuluket es az orrukat! Egyebkent nem mi, hanem ok. Onkent! Ezt kertek tolem Karacsonyra.

Na jo. Belatom, egy demagog goreny vagyok,...meg szerencse, hogy nem indulatbol irtam, amit irtam, es nem jarultam hozza az ossznepi utalkozashoz! He-he. Mert akkor mi lenne a szeretet osszetarto erejebol? Ah! Arra nem is merek gondolni.
süti beállítások módosítása