93. Fel is ár, le is ár

Címkék: árfolyam imf

2012.04.25. 14:53

Megegyeztünk. Elhárultak az akadályok.

Vastaps. A hithű média zengheti a hallelúját, hisz láss csodát, erősödik a forint, egy euró ára a közel 300-as magaslatokból 287-re csökkent két nap alatt. Ha jobban megnézzük, nem is annyira két nap alatt, hanem két alkalommal:
 

1. Amikor Orbán azt mondta, hogy teljes a hepinessz,
2. Amikor Barroso stábja mondta, hogy már tényleg nincs akkora nagy rakás kaki, mint amit gondoltak.
 
Látszik, hogy vannak a spekulánsok, akik Orbánnak is hisznek, és vannak azok, akik azért már megvárják az EU sajtótájékoztatót is. Most épp az elsők jártak jól, legalábbis egyelőre úgy tűnik. De azért jellemző, hogy a forinterősödés félúton elgondolkodott, azon, hogy jó lenne egy második hírforrás is, ha Orbán az első. Jellemző, na.
 
 
 
 
 
Vastaps. Orbán egy nap alatt meg tudott oldani 10-11 forintnyi árleszállítást az eurón. A bökkenő persze ott kezdődik, ha messzebbről nézzük a folyamatot. Tavaly nyáron, szintén Fidesz kormányzás alatt, az egy éve hazazavart IMF hálója nélkül is 270 körül jártunk.
 
 
Aztán jött a végtörlesztés zsenialitása, amivel mindenki jól járt, ha kellően vakmerő vagy tájékozatlan volt pár éve, és méretes likviditással rendelkezett most (ergo parlamenti képviselő az illető). Onnantól váltunk le a régiós társaktól, és indultunk el ismét minden grafikonunkkal a szerszám rosszabbik vége felé.
 
Ha a puszta matematika (298-270> 298-288) beszélne belőlem, akkor azt mondanám, hogy Orbán egy nap alatt el tudta hárítani az akadályok egy jelentős részét, mintegy 35 százalékát.
 
Nem volt igazán nehéz dolga, hiszen ő tette őket oda.

 

 A grafikonokat a portfoliofinancial.hu oldal névtelen bloggereitől csórtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr104472863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása