Nemzeti Eszközkez ellő

Címkék: válság széll

2011.04.14. 15:02

(Ez egy újabb reprint bejegyzésem, eredetileg 2011. április 10-én készült.) 

Elkészült a szorult helyzetbe került devizahitelesek megsegítését célzó Nemzeti Eszközkezelő  (NEMEZ) hatodik végleges változatának vitaanyaga. A több tízezer bajban lévő adós közül bizonyos feltételeknek megfelelők ezzel megúszhatják az utcára kerülést.
 
A tervek szerint átmeneti intézkedésként meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot 2047. november végéig. Ez az idő elég kell legyen a folyamat végrehajtásához.
 
Az Eszközkezelő induló tőkéjét azok a befizetések jelentik majd,amelyek a közszférában dolgozók végkielégítéseire visszamenőlegesen kivetett 98%-os adóból folynak be, mihelyt sikerül végre megfogalmazni úgy a jogszabály szövegét, hogy egyrészt az Alkotmánybíróság ne hatálytalanítsa, másrészt ne csak öt mecseki szénbányászra vonatkozzon annak személyi hatálya. Tervben van az adó előremenőleges hatályú kiterjesztése is, tehát az országgyűlési képviselők a 2014-es végkielégítéseik 98 százalékát már idén be kell fizessék. (Ez nem vonatkozna azokra, akiknek nincs 2010-es vagy 2006-os ilyen jellegű adókötelezettsége.)
 
Az így keletkezett alapból az Eszközkezelő görög és portugál kötvényeket vásárol, mivel annak most remek hozamai vannak. Ez a portfólió jelenti a fedezetet arra, hogy a régóta nem fizető, egyes feltételeknek megfelelő adósok ingatlanának tulajdonjogát átvegye, a bankok felé pedig folytassa a törlesztést, 2014. májusig halasztott konstrukcióban. A lakásban a korábbi tulajdonos bérlőként maradhat, persze csak ha nem hangoskodik, nem hord fel nőket és nem tart macskát.
 
A folyamatban drasztikusan csökken a kényszerből áron alul értékesíteni szándékozott ingatlanok száma, ami azonos vevői érdeklődés mellett is növeli a piaci árakat. Ezzel az Eszközkezelő forintban kifejezett ingatlanvagyona növekszik, melyet értékesítések során lépcsőzetesen realizál.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az adósság devizakitettség csökkentése folyamatosan történik, illetve egyes megfelelő politikusi nyilatkozatok után visszafordul, ezzel az Eszközkezelő további extraprofitot termel, amelyre, a természetesen válságadót vet ki a kormányzat, csökkentve a következő évek államháztartási hiányát is...
 
A számítások szerint a módszerrel megmenthető minden olyan jelzálog hiteles, akinek az ingatlanának a piaci értéke legalább kétszerese a tartozása kamatokkal terhelt összegének, és ha a hitelét norvég koronában vette fel. A kormányzat gőzerővel dolgozik a svájci frankban eladósodott családok megmentésén is, a rájuk vonatkozó tervet 2017-re ígérik.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr682825773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozef - Hiteles Mozgalom 2011.04.17. 09:09:08

HAMAROSAN TÖBB EZER CSALÁDNAK NEM LESZ A FEJE FELETT TETŐ, elszáll mindenük, mint gyenge fuvallatra egy szalma kalap…

ISMERD MEG, HOGY AZ ABBAN ÉRDEKELTEK HOGY TERELTEK MINKET A JÓL KIÁSOTT CSAPDÁBA:

www.youtube.com/watch?v=lA-r1fgqRNk
süti beállítások módosítása