46 . TESCO gazdaságos Btk.

Címkék: bűnözés

2011.08.02. 14:02

 
Kiszivárgott hírek szerint a Munka Törvénykönyv javaslat után kormány vizsgál egy nagyrészt ismeretlen tartalmú Büntető Törvénykönyv módosítást. A törzsszöveget a budaőrsi TESCO biztonsági őrei fogalmazták meg. Egy neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint a 180 oldalas dokumentum 176 oldala a kis értékű lopásokkal foglalkozik, és speciális jogokkal is el kívánja látni a bűnüldözésben résztvevő erőket.
Legváratlanabb pontja, hogy az elfogott tolvaj a helyszínen is letöltheti a büntetését, ha a középkori kaloda mintájára egy rácsos kocsiban foglal helyet a pénztárak közelében, az eltulajdonítani próbált termék értékétől függő ideig. Egyelőre az nem végleges, hogy eközben szabad-e őt a polcon tarthatósági dátum lejáratának okán akciózott paradicsommal és jégsalátával dobálni. A törvény elfogadásáig egyelőre a kocsik prototípusai a társadalmi vitára bocsájtás jegyében megtekinthetőek a nagyobb hipermarketekben.

 


 
A termékhez kapcsolt elektronikus lopásgátló ezután nem csak sípolással jelez, hanem egy festékpatront és ködgránátot is felrobbant, ezt a halláskárosult biztonsági őrök esélyegyenlőségének jegyében tervezik megvalósítani.
A tolvajlási próbálkozás mellett a próbavásárlók is büntethetőek, ha sikerül tetten érni őket.
Bűncselekménynek számít majd a pénzhamisításnak az a módja is, ha a bevásárlókocsikat százforintos érme helyett különféle műanyag zsetonokkal fűzik le a láncról.
Tilos lesz egy vonalkódot egynél többször leolvastatni az árellenőrzővel, illetve a mérlegre ugyanazt a zöldséget többször rátenni, ha valakit ilyen cselekmény közben fognak el, azt a Nemzetbiztonsági Hivatalnak adják át, akik 80 évre titkosítják az elkövetőt. 

--------------------------------------------------------------------------------- 
Na de most őszintén … a képet tegnap (2011. 08. 01.) lőttem az egyik TESCO-ban. Eredeti, nem fotoshop. Ha a fenti poszt légből kapott, akkor mégis mi a magyarázat erre?
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr763120141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baldrick68 2011.08.03. 18:27:36

Végülis a TESCO gazdaságos M.T. után jöhet a tesco gazdaságos B.T.K.

Baldrick68 2011.08.03. 18:29:35

Amúgy én stílszerűen nem a tesco biztonsági őrre bíztam volna.

Az egész M.T. mókában az a vicces hogy a TESCO mint az eddigi főfő szabályszegő írhatja a törvényt.
Így az lenne a stílszerű sőt helyénvaló hogy a készülő B.T.K. -t mondjuk a Baláscsai sorozatgyilkos írná közösen a Whiskis rablóval.

nyos 2011.08.12. 12:15:11

A kalodaval egyetertek, jo lenne egy BTK szigoritas. Esetleg kiserteku lopasoknal kezlevagas, hogy ne tudjon lopni, nagyertekueknel fejlevagas, hogy ne is gondoljon a lopasra.

Amugy azt olvastam valamelyik blogon, hogy az illetore raszoltak mert fenykepezett a tescoban, es ezt a szabalyzatuk elvileg tiltja. Te kertel toluk engedelyt? Milyen buntetes var az uzletszabalyzat megserteseert?

Emiksz 2011.08.12. 13:02:54

@nyos:
Nem kértem engedélyt... elfogtak, a kezembe nyomtak egy Heti Választ, és lefotóztak vele.
Most ki van téve a bejárat mellé.
süti beállítások módosítása