15. Ártatlan Semmisség

Címkék: bűnözés

2011.03.10. 09:50

 

Egyéni indítványként benyújtott új törvényjavaslat került az Országgyűlés elé. A 2006-os őszi zavargások résztvevőire a kizárólag rendőrségi terhelő vallomások alapján hozott ítéletek semmisnek nyilvánítását követően, annak mintájára további eljárások megszűntetését kezdeményezi Balsai István.
 "Ez egy mámorító érzés." - kommentálja a javaslatát a képviselő - "El kell érnünk, hogy az országban ne érjen senkit dühös és elfogult tanúk vallomása alapján csoportosan és előítéletesen megbélyegző döntés."
 
Amennyiben a Tisztelt Ház megszavazza a törvényt, úgy semmissé válnak a következő ítéletek is:
 
- Nem ítélhető el garázdaságért Újpest szurkoló, ha zászlórúddal történő 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásával vádolja őt ferencvárosi szurkoló, vagy bármely olyan személy, aki az elkövetés időpontjában zöld színű sálat viselt.
- Bolti lopásért indított eljárásban nem lehet tanúként meghallgatni olyan alkalmazottat, aki a gyanúsítottól már több alkalommal nem kapott borravalót.
- Nem vonható felelősségre egy épület porig égése után egy, a tilosban dohányzó politikus, ha a tanúként meghallgatott tűzoltó nem tudja hitelt érdemlően dokumentálni, hogy nem egy rivális pártra szavazott 2010-ben.
- Nem büntethető gyorshajtásért olyan sofőr, akinek drágább és szebb az autója, mint az őt bemérő rendőrnek.
- Nem lehet igazgatói intőt adni a diáknak azért, mert elverte a fizikatanárt, ha a sértett nem tudja igazolni, hogy még soha nem ráncolta a szemöldökét a diákja felé.
- Nem utasíthat el méltányossági kérelmet 40 év feletti hivatalnoknő, ha nem tudja igazolni, hogy szexuális élete kiegyensúlyozott.
- Nem vonható felelősségre hűtlen kezelésért olyan ellenzéki politikus, aki rosszat mondott a kormányra. (Ez a bekezdés csak a többitől eltérően 2014. április elsejével lép hatályba.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr592727151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása