102. Ezerbajdzsán

Címkék: államadósság Címkék

2012.09.01. 20:43

- Készen van, miniszter úr!

- Na, hadd halljam!

- Próbáltunk keményen fogalmazni, úgy éreztük ebben a szituációban erre van szükség. Tehát:

"Habár Magyarország a vonatkozó szabályokat tiszteletben tartva, transzparens módon járt el, Azerbajdzsán a megállapodás rút megszegésével súlyos hitelességi válságba sodorta. Magyarország minden állam vonatkozásában tiszteletben tartja a nemzetközi jogot és nemzetközi partnereitől is ugyanezt várja el. A leghatározottabban követeli, hogy Azerbajdzsán a világ számára ismerje el, hogy szándékosan félrevezette a Magyarországot, ezzel diplomáciai botrányt szült, miközben Magyarország messzemenően tiszteletben tartja a keresztény Örményországot, továbbá az örmény nép kultúráját és hagyományait. Magyarország az azeri hazugságoktól megvezetett örmény fél diplomáciai kapcsolatokat érintő lépését sajnálatosnak tartja."

- Hmmm. Jó. Nem rossz.

- Akkor mehet a kormányponthu-ra, miniszter úr?

- Hát, izé. Nos. Remek írás, de ne felejtsük el, hogy komoly erőfeszítések vannak abban, hogy Azerbajdzsán magyar államkötvényeket jegyezzen a közeljövőben. Szóval azért kicsit átdolgozzuk. Kicsit. Húzunk belőle. Úgyis kicsit hosszú.

- Mit írjak át?

- Húzza ki belőle Azerbajdzsánt!

- De akkor hogy fog kinézni?

{Akit érdekel, itt lehet megnézni}

UPDATE, másnap.

- Hivatott, miniszter úr...

- Ó igen. Képzelje, megkaptuk, írhatunk egy igazán kemény hangvételű jegyzéket az azeri nagykövetnek!

- Mi a kemény? Mehet bele, hogy "húzzatok a leburkázott anyátokba"?

- Ó, azért azt nem. Csak annyit, amivel eléállhatunk a sajtónak, hogy fel vagyunk háborodva, amiért nem az lett, amit hivatalosan beígértek, hanem az, amit erősen gyanítottunk.

- "Hitszegők"? "Diplomáciailag méltatlan"? "Emberjogi értékektől mérföldekre álló"?

- Na, azért okosan... Van engedélyünk egy darab "elfogadhatatlan" és egy darab "elítéli ezt a lépést" szófordulatra, ennél messzebb nem mehetünk, mert a végén még az államkötvény, ugye, aztán meg mégis csak IMF-fel kell jópofizni.

- Hát ez elég rövid tiltakozó jegyzék lesz.

- Nem annyira, mert bele kell fogalmazni az "országaink közt az utóbbi években kialakult, bizalmon alapuló együttműködés szellemét", nomeg keretes szerkezetben az elején és a végén kell egy-egy mondat, amelyben nagyrabecsülésünket fejezzük ki.

- De azért ugye tiltakozuk?

- Igen. De azért a szövegbe ez a szó nem kerülhet be!

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr964746455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása