43. Ekszpedició

Címkék: schmitt

2011.07.27. 11:59

 

 Sokunk nagy bánatára cáfolta tegnap Köztársasági Elnöki Hivatal azt a lapértesülést, miszerint Schmitt Pál mellékállásban rádióműsort vezetett volna, melyben sportolókkal beszélget aktuális politikamentes témákról.
 Elnökünk kénytelen volt visszalépni ettől az elfoglaltságától, hogy gyermekkori álma megvalósulhasson, és ő legyen az első ember a Marson. A szenzációs hírt ma találta meg munkatársunk a Közbeszerzési Értesítőben. Mivel különösnek tűnt, hogy miért írnak ki beszerzést Saturn V hordozórakétára és annak átalakítására, bőrüléses és lézerblokkolós kabinnal, ezért utána érdeklődött. Az Elnöki Hivatal készségesnek mutatkozott.
 Tájékoztatásuk szerint Schmitt már túl van az összes szükséges orvosi ellenőrzésen, kivéve a terheléses intelligencia mérést, arra egyelőre elfelejtett elmenni. Az utazásra novemberben kerülhet sor legkorábban, mert addigra fogadhatja el a Parlament a gravitációs együttható csökkentését tartalmazó törvénymódosítást. Mivel a szocialisták épp népszavazást kezdeményeznek a visszamenőleges hatályú jogszabályalkotás ellen, ezért nem kockáztatható, hogy a nyári szünetben elstartolva már kihasználják a novemberben elfogadni tervezett kisebb tömegvonzás nyújtotta előnyt. Tervezett leszállási hely a Széll Kálmán hegy (korábbi nevén Olympus Mons) déli lejtője. Az expedíció célja, hogy a határainkon igencsak túli magyarsággal is sikerüljön megállapodni az állampolgárság és a választójog kérdéseiről, esetleg csocsózni velük egy orbitálisat. Az utazás időtartama előreláthatólag 450 nap, ezért az újévi köszöntőt is az űrhajóból közvetítve láthatjuk majd, amint lassan, folyamatosan lebeg a kamera felé. Kérdésünkre elmondták, hogy az elnöki feladatait eközben úgy teljesíti, hogy előre aláírt minden törvényt a következő három évre, sőt már a 2015-ös parlament feloszlatását is három példányban, ha netán valami probléma adódna az úton.
 Megkérdeztük az ellenzéki pártok álláspontját is.
 Az MSZP üdvözli ugyan a próbálkozást, hogy Schmitt üljön fel 110 méter magasra 3.000 tonna extrém robbanásveszélyes üzemanyag tetejére, viszont a költséghatékonyság és kockázatcsökkentés jegyében javasolják, hogy csak félig töltsék fel a tartályokat.
 A Jobbik ragaszkodik hozzá, hogy a kiírt közbeszerzést nyilvánítsák érvénytelennek, mert eleve egy személyre volt szabva, elvégre ilyen járműve ebben az országban csak Lázár Jánosnak van.
 Az LMP tiltakozik a sztratoszféra ilyen öncélú, felesleges széndioxid szennyezése ellen, és felhívják mindenki figyelmét arra, hogy az utazás költségéből a Föld-Mars középtávolságnak megfelelő hosszúságú kerékpárutat lehetne építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr483103967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása