94. Ászok ÁSZa

Címkék: gazdaság úszt

2012.05.18. 12:41

Kérem szépen, ez igazi magyar világcsúcs! Kedden megjelenik az adat, miszerint az ország váratlanul mély recesszióba fordult, és péntekre az Állami Számvevőszék már egy részletekbe menő vizsgálattal feltárta ennek okait.

Mi az? Gondolom senki sem számít rá: az elmúlt nyolc év. Na jó, abból a 2007-2010-ig terjedő időszakban az uniós források "előkészítetlenül, kapkodva történt" felhasználása.
 
 
 
 
 
 
 











Domokos László, a teljesen független ÁSZ még annál is függetlenebb elnökének sajtótájékoztatójából ez a döbbenetes Grál-titok került napfényre. Hogy az idei első negyedéves GDP adat negatívba kókadásának legfőbb oka, hogy Gyurcsány, majd Bajnai kapkodott, amikor az EU pénzével megcéloztak egyes foglalkoztatási területeket.
"... ez az eredménytelenség az oka annak, hogy a beruházások többlethatása nem jelentkezett, s a gazdasági növekedés is épp az előző negyedévben fordult mínuszba."
Az igazi megsüvegelendő teljesítmény, hogy az ÁSZ ehhez a disszertáció értékű megállapításhoz 345 projektet vizsgált meg. Mivel kedd előtt nem tudhatták, hogy itt a recessziót kiváltó okokat kutatják, hisz akkor még a recesszió ténye is homályba burkolózott, ezért ezt 3 azaz három nap leforgása alatt tehették meg.
 
Brávó!
 
Nem dolgom, hogy megvédjek bárkit is az előző kormányokból, de azért:
 
1. A kapkodós időszak közepén azért volt olyan hét, amikor a vezető magyar részvények értéke kb. a felére esett vissza. (Lehmann csőd, 2008 október, megvan?) Ekkortájt kiderült, hogy talán nem is az a fontos, hogy a cégvezető EU-s támogatással személyiségfejlesztő tréningre mászkáljon, lehetőleg jakuzzis welnessbe, hanem inkább az a prioritás, hogy ne állítsa le a gyár a termelést úgy fél évre. Igen, kellett volna a megváltozott környzetet kielemezni problémafával meg SWOT analízissel, közbeszerzés útján, de közben kihajt a parlagfű az esztergapad motorjából.
2. A szégyenletesen kudarcos Új Magyarország Fejlesztési Terv jópár eleméről 2010-ben egyszerűen leradírozták a kék színű logót, és vasaltak rá egy zöldet (Új Széchenyi Terv), amitől rögtön eszméletlen baró sikerminta beszt prektisz lett belőle.
3. A Fidesz bezzeg nem kapkod. Minden egyes törvényt jól megfontol, mielőtt megszavazná. Ugye?
4. A Fidesz tényleg nem kapkod. Ha elkészül egy átfogó programmal, akkor ahhoz tűzön-vízen át ragaszkodik. A jelenleg hatályos programját például 2007-ben készítette.
 
 Végül és zárszóként egy meglepetés. Ha megnyitottad a linket legfelül, akkor láttad. Azt írják, hogy "... a kormányzati döntéshozatal ugyan megfelelt a vonatkozó szabályozásnak ...".
 
Lacikám, nem lehet ebből bajod, ha ilyeneket mondasz? Bajnai meg szabadlábon marad?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr444524208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása