34. Valaki, egy témát, lécci!

Címkék: alkotmány

2011.04.26. 10:04

   Ma reggel azzal a biztos tudattal ébredtem, hogy végre megírom az utolsó olyan bejegyzésemet, amely megkapja az Alkotmány címkét. Így is unom már a témát, és a blogponthu által a betűmérettel jelölt címkehasználat-gyakoriság is azt eredményezte, hogy van egy Himalája méretű címkém a vakondtúrások közt.

 Unalmas, már azon sem duzzogok, hogy az előléptetés okán Kotmánnyá avanzsált Alaptörvény poénom azóta több szerzőnek is gyakran eszébe jut, és senki sem linkeli be ősrégi agymenésemet.
 Úgy éreztem, hogy vége, nincs több bőr sem a témáról lehúzható, sem az arcomon ezen izzadni további "hö-hmm" szintű élceket.
 Itt az alkotói válság. Ha továbbfejlesztem még kotói válságom is lehet. Na. Megvolt a "hö-hmm"? Ugye? Erről beszélek. Nem akarok több Al/Főkotmányt! Legyen már más közröhej téma, ha kérhetném!
 Itt most nem olyanokra gondolok, hogy a köztársasági elnök képes-e három jelszót (Legyen béke, szabadság és egyetértés) sorrendhelyesen megjegyezni, vagy eleve betelik a memóriája a saját nevében levő grammatikai aknamezőktől, mint például a dupla 't' betű.
  Már azt is le5zarom, hogy mi lett azzal a kilencszázezer totószelvénnyel, amit állítólag beküldtünk, és állítólag kiértékeltek és legállítólagabb figyelembe vettek.
  Az a lehetőség is kimerít, hogy egy valamirevaló postot alkossak abból, hogy az Alkotmány az Egész Nemzetet Átható Szellemét sulykoló, egész estét betöltő, szélesvásznú megnyilatkozásokba fektetett GigaJoule-okat Orbán egy laza mondattal hanyattlöki, mondván, hogy jajj de jó, hogy épp a fülkeforradalom szülinapi tortájára lesz az első gyertya ez az Alaptörvény.
 Reggel az utolsó Alkotmány címkét célzó életérzésem még azt az információt is mellőzte, miszerint sikerült eltapsikolni ünneplésre 135 milliót. Ebből lehetne egy postot csinálni, hogy ez hány Tesco gazdaságos lélegeztetőgépre lett volna elég, vagy épp hány további munkahely az Audi/Opel gyárban. Vagy elmaradt tűzoltó túlóra. Mekkora ünnepély lett volna egy részük felé rendezni a tartozást, ők simán csináltak volna ködgyertyás tűzijátékot, vagy szökőkutakat.
 Arról sem akarok cikkezni, hogy 2012-től van két hatályos Alkotmány, mert formálisan nem hatálytalanították a régit. Írhatnék mondjuk arról, hogy miként vezethető le ezekből és a szintén nem hatálytalanított Aranybullából, hogy 40 botütés jár azért, ha a kúria felé nem ajánlják fel az első éjszaka jogát a meleg párok. De már ez sem vidít fel.
  Hidegen hagynak a későbbi következmények, hogy tud-e kormányozni a mostani vagy egy későbbi kormány ezen jogszabályok által körülhatárolt dzsungelben. 
 
 Tisztelettel kérném a kedves politikusokat, hogy keressenek már valami érdemi problémát az országban, tudom, hogy nehéz, mert tényleg alig van, de hát ezért fizetjük őket! És kérném annak kapcsán kezdjenek el hülyeségeket beszélni, amiből egy magamfajta botcsinálta közéleti hoppmester kedvére posztolgathat!
 
 Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://emiksz.blog.hu/api/trackback/id/tr342855971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c training london 2019.03.18. 08:22:38

Science - Akciós Potenciál

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 12:35:20

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.27. 00:28:28

"Tisztelettel kérném a kedves politikusokat, hogy keressenek már valami érdemi problémát az országban"

Kéremszépen. A következő hatalmas eget verő probléma, hogy ÁT KELL NEVEZNI DOLGOKAT.

egyfejű 2011.04.27. 10:00:13

Egy barátom elmélete szerint az egységsugarú politikus a képviselői eskü letételével egyidőben bevesz két tablettát.
Az egyik a "Vastagonlexarom", a másik a "Mindenhezjobbanértek".
Ez is okozhatja, hogy nem lelnek semmi valóban érdemi problémát, de legalább nem is érdekli őket, hogy a hoppmester (is) munkanélküli lesz.
süti beállítások módosítása